Στα μέλη της Επιτροπής το Ν/Σ για το ΣΑΕ

Με εντατικό ρυθμό προχωρούν οι διεργασίες για την καθοριστική (τελευταία;) σύσκεψη της Οργανωτικής και Αναθεωρητικής Επιτροπής για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

Ως γνωστόν, η σύσκεψη έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 και ήδη χθες, Τρίτη 17 Ιουνίου, απεστάλη προς τα μέλη της Επιτροπής το προσχέδιο του Νομοσχεδίου ώστε να το μελετήσουν και να τοποθετηθούν επ αυτού κατά την σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ πρόκειται εν πολλοίς για το Νομοσχέδιο έχει ήδη αναρτηθεί στη «Διαύγεια» επί υπουργίας Κων. Τσιάρα, βελτιωμένο σε ορισμένα καθοριστικά σημεία του βάση τόσο των απόψεων που κατατέθηκαν από τους ομογενείς όσο και από τα μέλη της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει γράψει η ΡΗΡ, ο Υφυπουργός Κυριάκος Γεροντόπουλος προγραμματίζει για τις επόμενες μέρες και, πάντως, πριν από την επόμενη σύσκεψη της Επιτροπής τον Ιούλιο, νέες συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων ώστε να έχει τις τελικές τους απόψεις επί του νομοσχεδίου.

Αντιρρήσεις φαίνεται –σύμφωνα με ορισμένες μη διασταυρωμένες πληροφορίες- να εξακολουθούν να υπάρχουν κυρίως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την μεικτή εκπροσώπηση στο ΣΑΕ Οργανώσεων και φυσικών προσώπων.

Κατά τη σύσκεψη θα διατυπωθούν και οι τελικές θέσεις των μελών της Επιτροπής, ανάμεσά τους και των τελευταίων μελών του προεδρείου ΣΑΕ- και η επεξεργασία του Νομοσχεδίου θα περάσει σε άλλα κλιμάκια όπου και θα οριστικοποιηθεί για κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή.

Βασική γραμμή του Υφυπουργού κ. Γεροντόπουλου παραμένει η κατά το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση, ώστε το Νομοσχέδιο να περάσει με μεγάλη πλειοψηφία τόσο από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και από την Ολομέλεια.

Πάντως, ομογενειακές πηγές έλεγαν ότι η ψήφιση του Νομοσχεδίου έχει ήδη καθυστερήσει πολύ και πως αν δεν προχωρήσει η σύκληση της παγκόσμιας συνδιασκεψης μέσα στο τρέχον έτος, ώστε με την αυγή του 2015 να υπάρχει ψηφισμένο προεδρείο ΣΑΕ,  η υπόθεση αυτή θα πρέπει να θεωρείται “τελειωμένη για την ομογένεια”.

Ακόμη ενστάσεις διατυπώθηκαν για την απουσία “Γραμματείας” από το εν προσχεδίω προεδρείο ΣΑΕ καθώς και για τη συμμετοχή σ΄αυτό της Εκκλησίας.

https://www.panhellenicpost.com

Φωτογραφία πρώτης σελίδος: Στιγμιότυπο από προηγούμενη σύσκεψη της Επιτροπής στο ΥΠΕΞ.