Στην Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός για επενδύσεις και… διακοπές

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» έφθασε το απόγευμα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη χώρα μας επισκεπτόμενος αύριο την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό της Κίνας και την αποστολή που τον συνοδεύει υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, και βουλευτές .

Αμέσως μετά ο κ. Λι Κετσιάνγκ με την σύζυγό του και την συνοδεία τους αναχώρησαν για ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου και θα καταλύσουν.

Αύριο Σάββατο, ο Κινέζος πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθεί την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Κατά την επίσκεψη των δύο πρωθυπουργών στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθούν από τον κ. Σαμαρά τα επίσημα εγκαίνια των χώρων του ανακαινισμένου Μουσείου που παραδόθηκαν πρόσφατα προς χρήση.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει από την Κρήτη αύριο το απόγευμα.

Οι “απαιτήσεις” του

Μέχρι και Κινέζος σεφ επιστρατεύτηκαν για το μενού του Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος θα προετοιμάζει τα πιάτα σε συνεργασία με τους Έλληνες σεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα ορεκτικά του θα είναι φτιαγμένα από όλα τα γνωστά υλικά του νησιού από σαλάτες μέχρι και θαλασσινά.

Η υποδοχή του ξενοδοχείου στον ηγέτη της Κίνας θα είναι λαμπρή, καθώς θα έχει στρωθεί κόκκινο χαλί, ενώ θα έχει στηθεί μαγνητική πύλη στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί.

Στα μέτρα για την ασφάλεια της παραμονής του Λι Κετσιάνγκ έχει συμβάλει εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων από την Αθήνα, αλλά και άνδρες της προσωπικής φρουράς τόσο του Κινέζου πρωθυπουργού, όσο και του Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Κίνας είχε ήδη ζητήσει από το ξενοδοχείο να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί το Κινέζικο κανάλι CCTV4, ενώ θέλει να διαβάσει τις εφημερίδες Interntional New York Times και την Καθημερινή από τις ελληνικές.