Αποφυλακίστηκε ο Λαυρεντιάδης

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, 19 μήνες μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank.

To βούλευμα κάνει δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που στηριζόταν, κυρίως, στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετωπίζει. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Προ ημέρων, ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει – αναπόφευκτα, λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ απο την Proton Bank , αλλά υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Έτσι, υποβλήθηκε νέο αίτημα που αφορούσε το 18μηνο  προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό απο το Συμβούλιο εφετών. Η αποφυλάκιση, εφόσον καταθέσει τα χρήματα, μπορεί να γίνει και αυθημερόν.