Στον ανακριτή σε τρεις ομάδες οι συλληφθέντες για την ηρωίνη

Αθήνα
Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν αναμένεται να οδηγηθούν ορισμένοι εκ των 14 συνολικά συλληφθέντων για τη μεταφορά 138 συσκευασιών με ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων.

Όλοι οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Εισαγγελία το βράδυ της Κυριακής και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται πως για το πρώτο μέρος της υπόθεσης, της κατάσχεσης ενός τόνου, 133 κιλών και 420 γραμμαρίων ηρωίνης στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.

Ο κομβικός ρόλος του Ιρανού

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στη δεύτερη υπόθεση διαδραματίζει ο 47χρονος υπήκοος Ιράν ο οποίος συνελήφθη κατά την τελευταία επιχείρηση των λιμενικών και είναι ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να επιβιβάστηκε στο δεξαμενόπλοιο «Νοοr One» κατά τη μεταφόρτωση των ναρκωτικών σε διεθνή ύδατα ανάμεσα σε Πακιστάν και Ομάν και είχε ρόλο συνοδού της ηρωίνης ως την Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κινητό τηλέφωνό του είχε μόνο μία επαφή από τη χώρα μας και ήταν ο τηλεφωνικός αριθμός του προφυλακισμένου εφοπλιστή. Επίσης η αμοιβή του για τη συνοδεία και φύλαξη των ναρκωτικών θα ήταν 50 εκατομμύρια σε ιρανικό νόμισμα, δηλαδή 1.438,97 ευρώ.

Το πλήρωμα του «Noor One» ήταν δεκαμελές και όλοι Ινδοί υπήκοοι. Ο 42χρονος πλοίαρχος του πλοίου φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να προσπάθησε να παραλάβει στις 22 Ioυνίου το φορτηγό με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης και βρισκόταν σε πάρκινγκ στο Σχιστό. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο.

Τι λέει το Λιμενικό για τον εφοπλιστή

Για τον εφοπλιστή στελέχη του Λιμενικού σημειώνουν πως είναι αυτός που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορά των ναρκωτικών που είχαν ως προορισμό χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Αξιωματικοί του Λιμενικού σημείωναν επιπλέον ότι όλα δείχνουν πως βρέθηκε στο σύνολό της η ποσότητα της ηρωίνης που μεταφέρθηκε με το συγκεκριμένο πλοίο. Ωστόσο, έλεγαν, η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα και δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Τη Δευτέρα έγιναν νέες έρευνες από λιμενικούς στο δεξαμενόπλοιο «Νoor One» που βρίσκεται στην Ελευσίνα και χρησιμοποιήθηκε από το κύκλωμα για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Το συγκεκριμένο πλοίο στο παρελθόν έχει ταξιδέψει με τις επωνυμίες «Kythnos», «Κithνos», «Εnvi II», «Kori» και «Akori». Την Τρίτη αναμένεται επίσης να γίνει απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων που μετέφερε παράνομα χωρίς παραστατικά.

Eπίσης σε συνέντευξη του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «το κύκλωμα αυτό φαίνεται ότι δεν έχει δράσει μόνο μία φορά. Δεν μπορείς να φέρνεις μία ποσότητα δύο τόνων και εκατό είκοσι κιλών και να είναι η πρώτη σου φορά. Σίγουρα είχαν τσεκάρει και διαδρομές, είχαν τσεκάρει και τρόπους. Άρα, μπορεί και κατά το παρελθόν, να έχουν ξαναπεράσει ποσότητες».

Newsroom ΔΟΛ