Η Ελλάδα στους ουρανούς, οι Έλληνες στους δρόμους! 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου

ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ 4-1

Η Ουρουγουάη απέκλεισε την Ιταλία (1-0)

Ιστορία έγραψε η Εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας καθώς μετά από ένα ματς – θρίλερ επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού.

Με πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο 92′, η Εθνική νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Μουντιάλ, πίσω από την πρώτη του 3ου ομίλου, Κολομβία, η οποία έκανε το χρέος της κερδίζοντας 4-1 την Ιαπωνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κάνοντας το καλύτερό της παιχνίδι (είχε και τρία δοκάρια!) στα γήπεδα της Βραζιλίας, προηγήθηκε 1-0 στο 42′ με πλασέ του Σάμαρη. Στο 74′ οι Αφρικανοί ισοφάρισαν με τον Μπονί, αλλά στο 92′ ήρθε η ανατροπή του Σαμαρά και η εκτέλεση του πέναλτι που μας έστειλε στα ουράνια! Πλέον, η Ελλάδα θα παίξει την Κυριακή (23:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στην Κόστα Ρίκα με φόντο την είσοδο στα προημιτελικά.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την πρόκριση της Ελλάδας στον επόμενο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου στους παίκτες της ομάδας.
Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός τονίζει πως για μια ακόμα φορά έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες.

ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ

Δείτε τι έγραψαν τα ξένα Μέσα στο διαδίκτυο για την νίκη-πρόκριση της Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Equipe: Οι Ελέφαντες έπεσαν από τον Όλυμπο

Kicker: Ο Σαμαράς ψύχραιμος, η Ελλάδα προκρίθηκε

Bild: Απίστευτο!!! Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση μόλις με δυο τέρματα. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία που δεν κατάφερε το ίδιο. Αλλα οι Ελληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό

Marca: Επική Ελλάδα στην Βραζιλία

Mundo Deportivo: H Ελλάδα έγραψε ιστορία με νίκη στα τελευταία λεπτά

Corriere dello sport: H Ελλάδα εξάλειψε την Ακτή Ελεφαντοστού

«Ελληνικό έπος στη Βραζιλία…»

Στην Αγγλία η «Daily Mail» είχε τίτλο: «Η Ελλάδα είναι… λέξη!»-κάνοντας λογοπαίγνιο με την λέξη παγκόσμια (word και world)». Η αγγλική εφημερίδα θέλει να δείξει πως η εθνική μας είναι κάτι… το ξεχωριστό και μοναδικό! Στη συνέχεια σημείωνε: «Ο Σαμαράς… σκότωσε την Ακτή Ελεφαντοστού» και με δραματικό τρόπο, εκτελώντας πέναλτι, έδωσε στην ομάδα του μια ιστορική πρόκριση, στους «16» του Μουντιάλ»!

Το «BBC», επίσης, στην Αγγλία επισήμανε: «Η Ελλάδα στους «16» του Μουντιάλ, έφτασε σε μια δραματική πρόκριση»!

Στην Ιταλία η «Gazzetta dello Sport» υπογράμμισε: «Έκπληξη και ελληνικό θαύμα. Με πέναλτι του Σαμαρά ο Ντρογκμπά εκτός»!
Στην ίδια χώρα η «Corriere dello Sport» σημείωνε: «Η Ελλάδα κατάφερε και απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Μπόνι ισοφάρισε το γκολ του Σάμαρη, αλλά το τέλος ήταν συναρπαστικό με τον Σαμαρά να χαρίζει την πρόκριση με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό».

Στην Γερμανία η «Bild» δεν μπορούσε να… πιστέψει την πρόκριση της εθνική μας, βγάζοντας και… χολή για την εθνική μας! Έγραψε χαρακτηριστικά: «Απίστευτο!!! Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση με μόλις με δυο τέρματα. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία που δεν κατάφερε το ίδιο. Μόνο που οι Έλληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό»!

Επίσης, στην Γερμανία, το «Kicker» υπογράμμισε: «Ο Σαμαράς ήταν ψύχραιμος και η Ελλάδα έφτασε σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα».

Έξυπνο τίτλο είχε στην Γαλλία η «L’ Equipe», καθώς ανέφερε: «Οι «Ελέφαντες» γκρεμίστηκαν από τον… Όλυμπο». Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Σκληρό αποτέλεσμα για τους Ιβοριανούς. Οι Έλληνες κατάφεραν να προκριθούν στο τελευταίο λεπτό»!

Ο Φερνάντο Σάντος είναι στο επίκεντρο στην Πορτογαλία, με την «Record» να σημειώνει: «Πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Φερνάντο Σάντος στους 16 του Μουντιάλ. Πραγματικά πολύ μεγάλο αποτέλεσμα για την Ελλάδα».

Λόγο για έπος έκανε η «Marca» στην Ισπανία, καθώς έγραψε: «Ελληνικό έπος στη Βραζιλία. Ο Σαμαράς έστειλε την Ελλάδα στην επόμενη φάση. Ήταν ΜΙΑ απόλυτα δίκαια επικράτηση, με την ελληνική ομάδα να έχει καρδιά και πίστη Σπαρτιατών».

Η «Mundo Deportivo» είχε τίτλο: «H Ελλάδα έγραψε ιστορία με νίκη στα τελευταία λεπτά!»!

Στην Βραζιλία το «UOL Sport» ανέφερε: «Η Ελλάδα στα ύψη, με πέναλτι στο τέλος», ενώ στην φωτογραφία που είχε, έγραφε τη λέξη «Dramatico»!

Επίσης, στην Βραζιλία το πρακτορείο «Lance» μετέδωσε: «Έγραψε ιστορία! Η Ελλάδα στο τέλος του αγώνα πήρε τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση»!

Στην Αργεντινή η «Ole» είχε τίτλο: «Το ελληνικό θαύμα»

Στην Κολομβία η «Winsports» ανέφερε: «Με γκολ στις καθυστερήσεις η Ελλάδα στα…ουράνια, έκλεψε την πρόκριση»!

Πηγή: pamesports.gr

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες ξανά στους δρόμους… Δέκα χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας, η Εθνική μας από τη Βραζιλία και τη μεγάλη της πρόκριση έδωσε το σύνθημα σε όλους τους Έλληνες να κατακλύσουν τις πλατείες και να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους…

Η Ομόνοια αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης άρχισε να γεμίσει κόσμο. Τους γύρω δρόμους κατέκλυσαν αυτοκίνητα “ντυμένα” στα γαλανόλευκα, οι κόρνες ηχούσαν σε… χαρούμενους ρυθμούς, οι φωνές των Ελλήνων ξανά έγιναν ένα… Το ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, ακόμα και σε χωριά… Η βραδιά τώρα ξεκίνησε…

Στην Ομόνοια: 

Στην Πάτρα:

ellada_omonoia10
ΓΚΟΟΟΟλλλλ
92′ Ο Σαμαράς θα το εκτελέσει
91′ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τοροσίδης, δοκάρι η μπάλα!

Γκολ για την Ακτή Ελεφαντοστού 1-1-

67′ Καραγκούνης, δοκάρι!

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

ΗΜΙΧΡΟΝΟ

45′ Ο Γιαγιά Τουρέ πήγε να περάσει μόνος του όλη την ελληνική άμυνα, τελικά έχασε το βηματισμό του, ο Γλύκος μπλόκαρε.

43′ Ο Σάμαρης έκλεψε τη μπάλα μετά από λάθος των αμυντικών της Ακτής, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 της Εθνικής!!!!

32′ Χολέμπας, εξαιρετικό σουτ η μπάλλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο κρίσιμος για την Εθνική μας αγώνας ξεκίνησε…

25΄Εκτός μάχης και ο Καρνέζης! Τη θέση παίνει ο Γλύκος.

12′ Αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική με τον Κονέ να κουτσαίνει βγαίνοντας προς τα έξω και τον Σάμαρη να παίρνει τη θέση του εντός του γηπέδου

Εκτός μάχης ο Κονέ!

Η Εθνική Ελλάδας παραμένει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στη φάση των 16 μετά από την ισοπαλία με την Ιαπωνία, με βασική απαίτηση τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού την τελευταία αγωνιστική και πάντα σε εξάρτηση με το τι θα κάνει η Ιαπωνία απέναντι στην Κολομβία.

Ο Σάντος επιλέγει τον Σαμαρά για επιθετική αιχμή, ενώ ρίχνει στη μάχη από την αρχή τον Γιώργο Καραγκούνη αντί του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη. Αυτό σημαίνει ότι ο Μανιάτης θα αγωνιστεί ως καθαρό αμυντικό χαφ. Η ουσιαστική αλλαγή έρχεται στο αριστερό άκρο με τον Χριστοδουλόπουλο στο αρχικό σχήμα. Δεξιά θα παίξει ο Σαλπιγγίδης

Ο Κάρλος Βέρα από το Εκουαδόρ θα είναι ο ρέφερι της αναμέτρησης της Εθνικής. Βοηθοί του στον αγώνα θα είναι οι συμπατριώτες του, Κρίστιαν Λεσκάνο και Μπάιρον Ρομέρο. Τέταρτος θα είναι ο Σάντρο Ρίκι από την Βραζιλία

Η ενδεκάδα της Ελλάδας:

Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Κονέ, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς

Η ενδεκάδα της Ακτής Ελεφαντοστού:

Μπάρι, Μποκά, Κόλο Τουρέ, Καλού, Τιοτέ, Ζερβίνιο, Ντρογμπά, Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιέ, Μπαμπά