Οι ομογενείς επιχειρηματίες “βάζουν γυαλιά” στους ξένους

H καφετέρια Top Paddock, ιδιοκτήτρια της οποίας είναι η ομογενής Διαμάντω Ροζακέα, κέρδισε από το ένθετο γευσιγνωσίας Good Café Guide της εφημερίδας «The Age», το βραβείο της καλύτερης καφετέριας της Μελβούρνης.

To Top Paddock βρίσκεται στο προάστιο Richmond της Μελβούρνης και είναι η τέταρτη καφετέρια που ανοίγει η κ. Ροζακέα.
Όπως ανέφερε η ίδια στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» το μυστικό της επιτυχίας του Top Paddock που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό πριν από ενάμισι χρόνο είναι να πετύχει κανείς

Η Διαμάντω Ροζακέα

Η Διαμάντω Ροζακέα

τις σωστές ισορροπίες όσον αφορά τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζεται μία καφετέρια. Δηλαδή, καλό καφέ, καλό φαγητό, καλό σερβίρισμα και εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και καλή ατμόσφαιρα.

«Πάθος, αγάπη γι’ αυτό που κάνεις αλλά και αφοσίωση και η συνταγή της επιτυχίας είναι ολοκληρωμένη» προσθέτει η ίδια λέγοντας ότι η αγάπη της στο να δημιουργεί νέους χώρους που σφύζουν από ζωντάνια είναι πρόκληση αλλά την ίδια στιγμή και κάτι που αγαπά και την ευχαριστεί ιδιαίτερα.
Στο Top Paddock που κυρίως τα Σαββατοκύριακα, δεν πέφτει καρφίτσα η Διαμάντω μαζί με τους συνεργάτες της Nathan Toleman, Sarah Foletta και Sam Slattery, προσφέρουν υψηλών προδιαγραφών φαγητό αλλά και μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Οι γεύσεις που… «παίζουν» στα πιάτα όσων αποφασίσουν να πάρουν το πρωινό ή το μεσημεριανό τους θυμίζουν περισσότερο ακόμα και εμφανισιακά γεύσεις που θα βρει κανείς στα πιάτα των ακριβών εστιατορίων της Μελβούρνης αλλά σερβίρονται στην ανέμελη και ζεστή ατμόσφαιρα μίας καφετέριας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια, το βραβείο γι’ αυτήν δεν είναι απλώς η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που αυτή και η ομάδα της έβαλαν τον τελευταίο χρόνο για να δημιουργήσουν το Top Paddock, αλλά και επιβράβευση του αφοσιωμένου και γεμάτου ενθουσιασμού προσωπικού της καφετέριας.

Το φλερτ της με το χώρο της εστίασης, ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια στην καφετέρια Apte στην περιοχή του Alphington όπου και εργαζόταν ως σερβιτόρα. Σύντομα η πολύ καλή της σχέση με τους ιδιοκτήτες Nathan Toleman και Sarah Foletta, οδηγήθηκε στο επίπεδο επιχειρηματικής συνεργασίας και έτσι γεννήθηκαν τρεις ακόμα καφετέριες το Liar Liar στο Hawthorn, το Τhree Bags Full στο Αbbotsford και το Two Birds one Stone στο South Yarra.

Να αναφέρουμε ότι και το Two Birds one Stone, διακρίθηκε το 2012 ως η καλύτερη νέα καφετέρια της Μελβούρνης από το ένθετο της εφημερίδας «The Age».
Οι επιτυχίες της Διαμάντως στο χώρο της εστίασης δεν την σταματούν, όμως, από τις άλλες αγάπες της, το γράψιμο και το τραγούδι.

«Μπορώ να τα συνδυάσω και αυτό με ευχαριστεί» είπε η Ροζακέα στην αγγλική μας έκδοση, που έχει ήδη στο ιστορικό της τη συγγραφή κάμποσων παιδικών βιβλίων. «Θέλω να γράψω περισσότερο φέτος και αυτός είναι ο άμεσος στόχος μου» λέει.

Το θέμα, βέβαια, είναι πού θα βρει το χρόνο καθώς αυτή και οι συνεργάτες έχουν ήδη αρχίσει την προεργασία για το άνοιγμα μίας ακόμα καφετέριας αυτή τη φορά στην περιοχή South Melbourne και απέναντι από το ελληνικό προξενείο της Μελβούρνης.

«Υπάρχει ενθουσιασμός για το νέο μας εγχείρημα και ελπίζω να μπει και κάτι ελληνικό στο μενού της νέας μας γωνιάς» λέει.