Ορθοδοντική …ντροπή!

Τι γίνεται με το 14900 και τα τηλεφωνικά ραντεβού;  Τρεις μήνες, από Παρασκευή σε Παρασκευή προσπαθώ να κλείσω ραντεβού με Ορθοδοντικό και ΔΕΝ προλαβαίνω!

Σήμερα Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 πάλι η ίδια ιστορία: Παίρνω επτά παρά δέκα και λένε «σε πέντε λεπτά», είναι νωρίς. Παίρνω σε τέσσερα λεπτά (δηλαδή έξη λεπτά πριν από τις 7)  και μου λένε «κλειστήκανε όλα τα ραντεβού», αργήσατε!

Αυτό γίνεται περίπου κάθε Παρασκευή, το τελευταίο τρίμηνο –αν και κάποιες εβδομάδες ξεχνάω ότι είναι Παρασκευή, μία δεν χτύπησε το ξυπνητήρι!-

Στο μεταξύ, ο γιός μου, από όταν ξεκίνησα την προσπάθεια να φτιάξουμε τα δόντια του (αφού ασφαλισμένοι είμαστε και για χρόνια πληρώνουμε εισφορές), ήταν 10 χρονών, έγινε δώδεκα και σε λίγους μήνες μπαίνει 13 και με βάση τον Κανονισμό του Ι.Κ.Α.  ΔΕΝ θα δικαιούται πλέον Ορθοδοντικό έλεγχο!

Είχα ένα ραντεβού το Σεπτέμβρη του 2012. Μου είπε ο οδοντογιατρός πως ήθελε να τον δει «σε ένα χρόνο» για να αποφασίσει αν θα έβαζε «σιδεράκια».

Επέστρεψα, με άλλο ραντεβού, το Νοέμβρη του 2013 πάλι στη Μεγαλόχαρη, στον Πειραιά. Με την «μεταρρύθμιση», όμως, η Μεγαλόχαρη δεν λειτουργούσε! Όπως όλα τα περιφερειακά ιατρεία του ΙΚΑ είχε κατεβάσει ρολά!

Όταν, μετά από μήνες άνοιξε πάλι η «Μεγαλόχαρη» (Μεγάλη η Χάρη Της), μου είπαν πως Ορθοδοντικό Τμήμα δεν διέθετε πλέον και έπρεπε να απευθυνθώ στην «Λένορμαν», εκτός εάν ήθελα να περιμένω κάποιο διάστημα μήπως και αποκτούσαν πάλι Ορθοδοντικό Τμήμα.

Έδειξα υπομονή και για τρεις μήνες δεν τους ενόχλησα. Ούτε, όμως και το Υπουργείο Υγείας ενοχλήθηκε –και ήταν υπουργός ο καλός φίλος Άδωνις Γεωργιάδης- για να αποκαταστήσει τη λειτουργία του Ορθοδοντικού Τμήματος στην Μεγαλόχαρη, το μοναδικό στον Πειραιά…

Όταν ξαναμίλησα με τον υπεύθυνο, μου σύστησε να μην περιμένω άλλο γιατί μάλλον δεν θα αποκτήσουμε ποτέ ξανά Ορθοδοντικό Τμήμα».

Έκτοτε ξεκίνησε και ο Γολγοθάς του 14900, που μας ΧΡΕΩΝΕΙ κιόλας για κάθε τηλεφωνική κλήση 0,98 λεπτά ήτοι περίπου 307 δραχμές!

Να σηκώνεσαι ξημερώματα κάθε Παρασκευή και με το ρολόι στο χέρι να μετράς τα λεπτά για να είσαι πρώτος –μεταξύ των είκοσι- που θα κλείσουν ραντεβού με τον ορθοδοντικό!!!! Όποιος προλάβει! Ο πιο γρήγορος!!! Ε, αυτό είναι για το βιβλίο Γκίνες!

Αλλά το ίδιο πράγμα, να δοκιμάζουν, δηλαδή, τη «γρηγοράδα», το κάνουν συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια για καθαρά εμπορικούς λόγους και ο επιτυχών κερδίζει μεγάλα δώρα! Δεν κλείνει ραντεβού με τον Ορθοδοντικό!

Το ότι το σύστημα Υγείας «πάσχει» ούτε ιατρική γνωμάτευση χρειάζεται ούτε σοφία! Το να μην παίζουν, όμως, με την υγεία των παιδιών μας και να μην τσαλαπατούν την αξιοπρέπειά μας, αυτό, κύριε Υπουργέ, Κύριε Βορίδη, πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Και τι θα γίνει αν μέχρι να καταφέρω να κλείσω ραντεβού ο γιός μου πάει …φαντάρος;

Pan Hellenic Post