Μπαίνει εισαγγελέας στο Μετσόβιο -Χάος στη σχολή, όμηροι οι φοιτητές

Εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του ιστορικού ιδρύματος και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.

Στον αέρα το εξάμηνο

Οι φοιτητές βρίσκονται μια ανάσα από το να χάσουν το εξάμηνο, μετά τη νέα αιφνιδιαστική απόφαση που πήραν χθες οι διοικητικοί υπάλληλοί του ΕΜΠ για συνέχιση της απεργίας τους και για αόριστο χρονικό διάστημα. Στην γενική συνέλευση πήραν μέρος 40 άτομα, τα 27 των οποίων είπαν «ναι» στη συνέχιση της απεργίας.

Σήμερα οι Κοσμήτορες και τα μέλη της διοίκησης του Πολυτεχνείου θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ όπως επισημαίνουν μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος, εάν άρχιζαν αύριο τα μαθήματα στο Ίδρυμα, πιθανότατα θα τελείωναν ως την 1η Αυγούστου, καθώς το εξάμηνο πρέπει να τελειώσει ως τις 31 του ίδιου μήνα για να αρχίσει το επόμενο.

Λοβέρδος: Το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά

Έκκληση τους διοικητικούς υπάλληλους να ανοίξουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τους ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά», δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Tόνισε, πάντως, ότι ο ίδιος δεν έχει δυνατότητα από το νόμο να ανοίξει τα Πανεπιστήμια.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι «το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά. Πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα». Διαμήνυσε ότι οι επιπτώσεις για το Πολυτεχνείο θα είναι πολύ σημαντικές λέγοντας: «Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια… Σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία».

Πηγή: iefimerida.gr