Σε κατ’ οίκον περιορισμό η βουλευτής της ΧΑ Ελένη Ζαρούλια

Αθήνα
Εκτός φυλακής, αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό, θα παραμείνει η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο, που κλήθηκε να άρει διαφωνία που ανέκυψε μετά την απολογία της κ. Ζαρούλια ανάμεσα στις ανακρίτριες της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να κρατηθεί η όχι, διατάσσει να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Εφέτες τάχθηκαν με την άποψη των ανακριτριών που ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγος του αρχηγού του κόμματος, με την επιβολή ωστόσο κατ’ οίκον περιορισμού, πλην της μετάβασης της στην Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία της βουλευτή ο εισαγγελέας Εφετών Ισ.Ντογιάκος είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της προφυλάκισής της, θέση που υιοθέτησε και ο συνάδελφός του που υπέβαλε εισήγηση προς το Συμβούλιο Εφετών.

Την Πέμπτη έχουν κληθεί να απολογηθούν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Μίχος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Γιάννης Μίχος για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία.

Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές Ν. Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ