Σε μετωπική σύγκρουση Κυβέρνηση -ΣΥΡΙΖΑ για τη … ΔΕΗ

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη μικρή ΔΕΗ. Ορισμένες πληροφορίες σημειώνουν ότι τελικά η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή, ενώ την ίδια στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσουν την επιθετική γραμμή τους πάνω στο νομοσχέδιο.

Η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι σε εξέλιξη με τον Αλέξη Τσίπρα μάλιστα να δίνει σήμερα συμβολικά το παρόν στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, δίπλα στους εργαζομένους που ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείουν την επίταξη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι αν σημειωθούν ακραίες κινήσεις από την πλευρά των εργαζομένων της ΔΕΗ, τότε αυτό θα λειτουργήσει στο τέλος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η μικρή ΔΕΗ αποτέλεσε για την αξιωματική αντιπολίτευση μια ευκαιρία για “πόλεμο με την κυβέρνηση”.

Με “μπλακ άουτ” απειλούν την κυβέρνηση οι συνδικαλιστές. Είναι έτοιμοι να απαντήσουν με κινητοποιήσεις και από τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, με συγκεντρώσεις εργαζομένων στις μονάδες όλης της χώρας.