Ταλιμπάν πυρπόλησαν τουλάχιστον 200 βυτιοφόρα του ΝΑΤΟ

Αντάρτες Ταλιμπάν πυρπόλησαν σήμερα περίπου 200 βυτιοφόρα που προμηθεύουν με καύσιμα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, σε μια επίθεση που πραγματοποίησαν λίγο έξω από την Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από τον τόπο της επίθεσης, με τα απανθρακωμένα συντρίμμια δεκάδων φορτηγών να είναι διασκορπισμένα σε ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση λέγοντας πως τα βυτιοφόρα έφεραν καυσιμα που προορίζονταν για τις υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Τα βυτιοφόρα έπιασαν φωτικά γύρω στις 11 χθες το βράδυ (τοπική ώρα) και εξακολουθούσαν να καίγονται σήμερα το πρωί. Δεν είναι σαφές πώς ξεκίνησε η φωτιά. Μερικά αφγανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως αντάρτες εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον των βυτιοφόρων. Ο Γκιούλ Αγά Χασίμι, αρχηγός της εγκληματολογικής αστυνομίας της Καμπούλ, δήλωσε πως “δεν ήταν επίθεση καμικάζι, η πυρκαγιά προκλήθηκε από μια μαγνητική βόμβα”.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

“Ο αριθμός των βυτιοφόρων που κάηκαν δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά βάσει των πρώτων πληροφοριών από την αστυνομία, έχουν καεί περίπου 200 βυτιοφόρα”, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.