Οι νέες γυναίκες προτιμούν το ίντερνετ από τον γιατρό

Σε πολλές νέες γυναίκες, ορισμένα θέματα υγείας τους προκαλούν ντροπή και αμηχανία. Μια νέα έρευνα δείχνει πώς οι νέες γυναίκες αποφεύγουν την επίσκεψη στον ιατρό τους και αναζητούν λύση σε κάποιο ιατρικό γυναικολογικό θέμα μέσα από το διαδίκτυο.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε από ειδικούς της υγειονομικής περίθαλψης των γυναικών Balance Activ, διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 18 έως 24 ετών αισθάνονται άβολα να μιλήσουν με το γιατρό τους σχετικά με γυναικολογικά θέματα υγείας. Ενώ το 39% είπαν ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να κρατήσουν ένα ραντεβού για μια τέτοια κατάσταση ειδικά αν ο γιατρός ήταν άντρας. Οι νεαρές γυναίκες ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έρθουν σε δύσκολη θέση να μιλήσουν στον γιατρό τους συγκριτικά με τις γυναίκες άνω των 55 ετών (26% σε σύγκριση με 9%). Και ως εκ τούτου οι νέες γυναίκες είναι πιο πιθανό να κάνουν αυτο-διάγνωση σε απευθείας σύνδεση με το ίντερνετ, σε ποσοστό 92% σύμφωνα με την έρευνα.

Φαίνεται ότι στο διαδίκτυο αισθάνονται πιο ασφαλείς καθώς κρύβουν την αμηχανία τους πίσω από την τεχνολογία και πίσω από την ανωνυμία. Περισσότερο από το ήμισυ των νέων γυναικών (56%) παραδέχτηκε ότι αναζητούσαν λύση στο ίνερτνετε για ένα ιατρικό πρόβλημα για 12 ώρες. Αντίθετα, μόλις 7% θα έκλεινε ένα ραντεβού με έναν επαγγελματία υγείας σε αυτό το διάστημα. Πράγματι, κατά μέσο όρο οι νέες γυναίκες χρειάζονται 22 ημέρες για να πάνε να δουν ένα γιατρό, έναν νοσηλευτή ή άλλο ειδικό υγείας.

Και τα τρία τέταρτα των νεαρών γυναικών που έχουν κάνει αυτο-διάγνωση (76 %), σπάνια ή ποτέ δεν πηγαίνουν για να αγοράσουν φάρμακα για τη θεραπεία της κατάστασής τους, ενδεχομένως αφήνοντας την είτε να “περάσει” είτε να επιδεινωθεί .

“Καλώ τις γυναίκες όλων των ηλικιών να μιλήσουν ανοιχτά για τα θέματα αυτά με τους φίλους, την οικογένεια ή τους επαγγελματίες της υγείας για να εξασφαλίσουν ότι παίρνουν τις σωστές συμβουλές και την σωστή θεραπεία”, αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Ρόζμαρι Λέοναρντ.

ΠΗΓΗ:News.gr