Όλο το σκεπτικό της προφυλάκισης Κασιδιάρη

Στo φως έρχεται το σκεπτικό του εισαγγελέα και των ανακριτριών βάση του οποίου αποφάσισαν την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη ανεβάζοντας στους εννέα τον αριθμό των προφυλακισθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Μέσα σε 26 σελίδες ανακρίτριες και εισαγγελέας εξηγούν την απόφασή τους τονίζοντας ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής ανήκει στην ηγετική ομάδα της οργάνωσης και κατ΄εντολήν του Νίκου Μιχαλολιάκου εκπαίδευε τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος.

Στο 26σέλιδο κείμενο γίνεται, ακόμη, λόγος για τις βίαιες πτυχές του χαρακτήρα του Ηλία Κασιδιάρη κάτι που αποδεικνύεται τόσο από στοιχεία που δείχνουν πως έχει πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια όσο και από την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη και τις απειλές προς αστυνομικούς στην Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος κατείχε όπλα τα οποία και είχε μετατρέψει σε πυροβόλα με το σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. «Οποιος εισάγει, κατέχει, κατασκευάζει, μετασκευάζει, συναρμολογεί, εμπορεύεται, παραδίδει πολεμικά τυφέκια, αυτόματα, πολυβόλα, περίστροφα… με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή με σκοπό τον παράνομο ανεφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων, σωματείων, τιμωρείται με κάθειρξη» αναφέρεται ρητά στο πολυσέλιδο ένταλμα προσωρινή κράτησης.

«Ο κατηγορούμενος, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του κατείχαν τα όπλα αυτά με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εξασκούνται στη χρήση πυροβόλων όπλων, όχι μεμονωμένα και ατομικά, αλλά στα πλαίσια της ένταξής τους στην οργάνωση, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή εκπαιδευμένοι προς επίδειξη δύναμης και ισχύος, ενώ πολλοί εξ’ αυτών έχουν ήδη καταληφθεί να κατέχουν παράνομα κάθε είδους όπλα» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στον στενό ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης

Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά στην γρήγορη ανέλιξη του Ηλία Κασιδιάρη στα κλιμάκια της ΧΑ και την σφαίρα εμπιστοσύνης του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ θεωρείται ως μέλος της σκληρής ηγετικής ομάδας της οργάνωσης.

Με απόφαση του, επίσης προφυλακισμένου, αρχηγού ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν υπεύθυνος κομματικής ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών και με αυτόν τον ρόλο «διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει τα μέλη και στελέχη της και, με καθετοποιημένες εντολές, καθορίζει τα πλαίσια των δράσεών της».

Αφού γίνεται εκτενής αναφορά στις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής για τη δημιουργία της «Ελληνικής Αυτοκρατορίας της Χρυσής Αυγής» και την εγκαθίδρυση ενός πολιτικού συστήματος όπου κράτος και κόμμα θα είναι το ίδιο, παρατίθενται αναφορές από άρθρα, βιβλία και ομιλίες που δείχνουν την περιφρόνησή τους για το σύστημα και την επιθυμία για χρήση βίας.

«Οταν γίνουμε δυνατοί, θα είμαστε ανελέητοι. Αν χρειαστεί, λερώνουμε τα χέρια μας. Αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες» ανέφερε σε ομιλία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ομιλία του στα Χανιά (τον Δεκέμβρη του 2012) δήλωνε «Ασε το βουλευτή και τα βουλευτιλίκια, γιατί αυτά τα πράγματα όπως ξέρεις πολύ καλά εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια. Εχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο άμα γίνει κανα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας».

Η εκπαίδευση των νέων μελών σε όπλα και ασκήσεις μάχης

Οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας παραθέτουν αρκετά ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και μαρτυρίες, που καταδεικνύουν την στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία υποβάλλονταν τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης, υπό την καθοδήγηση του Κασιδιάρη, αλλά και για τα σχέδια του κόμματος να συστήσει ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής.

Σε αρκετά σημεία του 26σελιδου κειμένου τονίζεται ότι με βάση τα στοιχεία και τις μαρτυρίες στόχος της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης ήταν να παρακινήσει τα μέλη της στην τέλεση βίαιων πράξεων.

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του για την «σκοποβολή»

Στο κείμενο αντικρούεται και ο ισχυρισμός του Ηλία Κασιδιάρη πως το πτυσσόμενο κοντάκιο διευκόλυνε την εξάσκησή του στο άθλημα της σκοποβολής, καθώς, παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει το δελτίο του σε αθλητικό σωματείο δεν υπάρχει κανένα αρχείο που να αποδεικνύει ότι πήγαινε για να εξασκηθεί στο άθλημα. Αντίστοιχα στοιχεία είχε καταθέσει ο Γιώργος Γερμενής με τα οποία βεβαιώνεται ότι εκείνος προσέρχεται στο πεδίο βολής για να εξασκηθεί.

Βίαιος χαρακτήρας εντός και εκτός Κοινοβουλίου

Τέλος, οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας υπογραμμίζουν πως ένα ακόμη κριτήριο για την απόφασή τους ήταν η συνεχόμενη επίδειξη βίαιας συμπεριφοράς από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής παραθέτοντας συγκεκριμένα περιστατικά.

Αυτά είναι:

  • Στη Χερσόνησο Κρήτης με άκρως απαξιωτική και εξυβριστική συμπεριφορά εναντίον αστυνομικών
  • Η παρότρυνση μέσω άρθρου προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής προς βίαιες και εγκληματικές ενέργειες
  • Στην εκδήλωση για την Πηγάδα του Μελιγαλά
  • Στις απειλές και ύβρεις κατά αστυνομικών στο ΑΤ Αναβύσσου
  • Στην επίθεση και χειροδικία του κατά της Λιάνας Κανέλλη
  • Προκλητικός και εντός της φυλακής

Ο προφυλακισμένος βουλευτής, πάντως, μόλις μια ημέρα μετά τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό συνεχίζει να προκαλεί χαρακτηρίζοντας «για τα πανηγύρια» την απόφαση της Δικαιοσύνης και επισημαίνοντας ότι θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: iefimerida.gr