Σατιρίζοντας: Ατυχία…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνα

Ακούγανε τη διαφήμιση στα κανάλια, τη διάβαζαν στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία, την έβλεπαν στο Μετρό, ε, μέχρι που την πίστεψαν! Δωρεάν Wi Fi στα λιμάνια, σε σταθμούς του Μετρό, σε πλατείες κλπ.κλπ.

Για τα κλπ. κλπ. Δεν ξέρω, ούτε για τις πλατείες και τους σταθμούς έχω άποψη. Για τα λιμάνια, όμως…

Είχα μια εμπειρία σήμερα Σάββατο…

Είπα να πάω να συναντήσω την οικογένεια  που βρίσκεται στον Πόρο. Έλα, όμως, που η «μανία» της εφημερίδας δεν με αφήνει ατιγμή… Πήρα, λοιπόν, υπό μάλης το λαπ τοπ, με όλα τα συμπράγκαλά του, τουτέστιν  «ποντίκι», «τροφοδοτικό» και τσουπ, μπήκα στο Φέρι. Μεγάλο, σύγχρονο και άνετο.  Το «Φοίβος».

Προχώρησα στον σαλόνι στην πλώρη. Επέλεξα μία θέση που μου φάνηκε καλή. Δίπλα σε μεγάλο παράθυρο, τραπεζάκι με τέσσερις καρέκλες-πολυθρόνες. Κουρτινάκια στο παράθυρο, τέλεια!

Ακούμπησα το σακ βουαγιάζ και κατευθύνθηκα στο μπαρ για τον απαραίτητο «φραπέ». Όλη η Ελλάδα πίνει «φραπέ». Και «Φρεντοκαπουτσίνο»!  Ο «ελληνικός» καφές, στα αζήτητα! Τουριστική ατραξιόν κατάντησε κι αυτός! Να έρχεται ο άλλος από την άκρη του κόσμου για να πιεί ελληνικό καφέ και μεις ούτε που τον καταδεχόμαστε!!!

Σαν την Ακρόπολη! Όχι μόνο δεν ανεβαίνουμε στον Ιερό Βράχο, ούτε κατεδεχόμαστε να σηκώσουμε τα μάτια να δούμε τον Παρθενώνα έστω και από τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας! Ακόμα και όταν βαδίζουμε στην γύρω περιοχή πάλι τον αγνοούμε!

Αλλά εδώ, στο λιμάνι, δεν έψαχνα για Παρθενώνα! Μια ταπεινή μπρίζα ηλεκτρικού ρεύματος αναζητούσα! Ρώτησα τον  μπάρμαν αν υπήρχε μπρίζα διαθέσιμη. Εκείνος, μου έδειξε το τραπεζάκι στο οποίο είχα εναποθέσει το σακ βουαγιάζ. Να εκεί σ΄εκείνο το τραπεζάκι, ποιός κάθεται εκεί; Ρώτησε.

-Δικό μου είναι, του είπα.

-Α, μα λοιπόν είσαι τυχερός! Έπεσες πάνω σε μία από τις μπρίζες!

Πήγα χαρούμενος στη θέση μου. Τέσσερις καρέκλες, διάλεξα τη μία. Απλωσα τα σχετικά του «λάπ τοπ» και συνδέθηκα με την σημαντικότερη από τις εφευρέσεις του ανθρώπινου νου: Το ηλεκτρικό ρεύμα… Όταν δεν σε σκοτώνει, σε φωτίζει!

Δοκίμασα να συνδεθώ στο Ιντερνετ. Τζίφος! Το Wi Fi δεν μπορούσε «can’t find the server at …»

Ρώτησα έναν άλλο καμαρώτο που βρέθηκε να περνά από δίπλα μου.

-Πώς μπορώ να συνδεθώ; Ποιός είναι ο Κωδικός;

-Nova Ferries Internet  μου είπε. Και πρόσθεσε: Κάποτε κολλάει…

Έψαξα και βρήκα τον σύνδεσμο. Ούτε μία γραμμή σήμα!

Απελπίστηκα.

Γύρισα στο Word.

Τουλάχιστον μπορώ να γράψω…

Όσο για τη διαφήμιση, Τι να πω; Μπορεί εγώ να ήμουν άτυχος…  Όχι επειδή δεν συνδέθηκα, επειδή δεν  την έδωσαν και στο  Panhellenic Post!