Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Έρχονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές

Καλοκαιράκι, μπανάκι και διακοπές είπατε; Κι αν λογαριάσατε με τον ξενοδόχο, ξεχάσατε τον καιρό!

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και προβλέπει βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις!

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από σήμερα το απόγευμα, ενώ κυρίως την Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, στην ηπειρωτική χώρα κυρίως.

Η κακοκαιρία θα επικρατήσει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα, όταν σταδιακά θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

1. Σήμερα Δευτέρα (14-7-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

2. Αύριο Τρίτη (15-7-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται, παρά την πιο περιορισμένη διάρκειά τους, να είναι παροδικά ισχυρές και να συνοδεύονται πιθανόν και αυτές από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

3. Την Τετάρτη (16-7-2014) τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.