Αρχηγός φιλορώσων αυτονομιστών: Εγώ κατέρριψα το Boeing των Malaysia Airlines – Δεκάδες πτώματα από την αεροπορική τραγωδία

– Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ
– Επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό
– Ανάμεσα στους επιβάτες 23 Αμερικανοί και 9 Βρετανοί
– Το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, σε απόσταση 50 χλμ από τα ρωσικά συνορα
– Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή
– Ουκρανός πρόεδρος: Οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμία σχέση με την κατάρριψη του αεροσκάφους
– Πρωθυπουργός της Μαλαισίας: Είμαι σοκαρισμένος… Θα ερευνήσουμε την κατάρριψη
– Δείτε ΦΩΤΟ και BINTEO
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Ιγκόρ Γκίρκιν, ο οποίος είναι επίσης γνωστός με το όνομα Στρέλκοφ, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του Boeing777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH17, που αναχώρησε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.

“Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Torez, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε – μην πετάτε στον ουρανό μας”, είπε ο υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, όπως μεταδίσει το Kyiv Post.

Ένας διασώστης είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο σημείο της συντριβής, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, τουλάχιστον 100 πτώματα. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων, πρόσθεσε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Boeing ενδεχομένως να διαλύθηκε στον αέρα.

ΦΩΤΟ: TWITTER
ΦΩΤΟ: TWITTER

Το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα, από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν 23 Αμερικανοί και 9 Βρετανοί.

 

 

ΦΩΤΟ: TWITTER
ΦΩΤΟ: TWITTER

Η αεροπορική εταιρεία “Malaysia Airlines” έγραψε στο twitter: “Χάσαμε το σήμα της πτήσης MH17 από το Άμστερνταμ. Η τελευταία θέση του αεροσκάφους που γνωρίζουμε ήταν πάνω από ουκρανικό έδαφος. Στη συνέχεια θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες”.

Σοκαρισμένος για το τραγικό δυστύχημα δήλωσε ο Najib Razak, μέσω της σελίδας του στο Twitter. O  πρωθυπουργός της Μαλαισίας έγραψε: Είμαι σοκαρισμένος από τη συντριβή του αεροσκάφος. Πραγματοποιούμε έρευνες”.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι το αεροσκάφος της εταιρείας Malaysia Airlines που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία καταρρίφθηκε.
http://www.youtube.com/watch?v=g5azflHhZJw

“Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι καταρρίφθηκε”, ανέφερε ο Χισαμουντίν Χουσέιν στον λογαριασμό του στο Twitter. “Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν λάβει εντολές να το ερευνήσουν”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Επικοινωνία Πούτιν – Ομπάμα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας για την συντριβή του αεροσκάφους.

Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να έχουν σήμερα μια συνομιλία για την κατάσταση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστή η είδηση της συντριβής του Boeing 777.

“Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για μια πληροφορία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που έφτασε λίγο πριν την τηλεφωνική τους συνομιλία και η οποία ανέφερε ότι ένα μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ουκρανία”, ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ομπάμα ζήτησε από ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους να παραμείνουν σε στενή επαφή με ουκρανούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Ομπάμα και ο Πούτιν στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αναφέρθηκαν στις νέες αμερικανικές κυρώσεις που επέβαλε χθες Τετάρτη η Ουάσινγκτον εναντίον της Μόσχας εξαιτίας του ρόλου τους στην ουκρανική κρίση.