Ο ιδρυτής του Βιετνάμ πολέμησε στο Μακεδονικό μέτωπο! (φωτό)

Ο Χο Τσι Μινχ (Ho Chi Minh) ιδρυτής του σύγχρονου Βιετνάμ είχε πολεμήσει στην Μακεδονία στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Βιετνάμ αναζητά τα «χνάρια» του εθνάρχη της στα βουνά της Μακεδονίας.

Είναι πεπεισμένη ότι πολέμησε εκεί με ένα από τα τρία τάγματα της Γαλλικής Στρατιάς Ανατολής κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Για το λόγο αυτό ο  πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Binh Vu επισκέφθηκε χθες Πέμπτη τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ.

Τον συνόδευε και ολόκληρη αντιπροσωπεία από το Μουσείο Ho Chi Minh του Ανόι, με επικεφαλής την πρόεδρό του κα. Nguyen Thuy Duc.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ιδρυτής του σύγχρονου Βιετνάμ φέρεται να βρισκόταν στη Μακεδονία το 1916 ως μέλος μονάδων της Γαλλικής Στρατιάς Ανατολής.

Τον Βιετναμέζο Πρέσβη και την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού ταξίαρχος Νικόλαος Δελατόλας και ιστορικοί της Υπηρεσίας.

Για αρκετές ώρες συζητούσαν και ερευνούσαν από κοινού τα αρχεία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού σχετικά με τα πολεμικά γεγονότα και τη δράση των συμμαχικών στρατευμάτων κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν έχουν κρατηθεί λεπτομερή  αρχεία για στρατιώτες άλλων χωρών. Ωστόσο η έρευνα θα συνεχιστεί και επί γαλλικού εδάφους.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΗΓΗ:newpost.gr