Λήστεψαν την εικόνα της Παναγίας Καμαριανής στην Μελβούρνη

Ιεροσυλία, χαρακτήρισε ο εφημέριος της Ιεράς Μονής Παναγίας Καμαριανής Red Hill, Οικ. π. Ελευθέριoς Τάτσης, την κλοπή ταμάτων από τη θαυματουργή εικόνας της Παναγίας.

Η αχαρακτήριστη πράξη διεπράχθη στις 3.00 το απόγευμα της Τετάρτης και οι απώλειες θα ήταν μεγαλύτερες, αν ο π. Ελευθέριος «δεν επέστρεφε στο ναό να πάρει τα κλειδιά του γραφείου του». Να πώς διηγήθηκε τα γεγονότα στο «Νέο Κόσμο» ο παπα-Λευτέρης.

«Την Τετάρτη το μεσημέρι μας επισκέφθηκε ένας από τους Έλληνες γιατρούς που συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο για την AIDS που έγινε στη Μελβούρνη. Ο επισκέπτης έφυγε λίγο πριν τις τρεις το απόγευμα και εγώ μπήκα στο ναό και έσβησα κάποια κεριά που έκαιγαν. Γύρισα στο γραφείο μου, αλλά διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει τα κλειδιά μου μέσα στην εκκλησία.

Γύρισα να πάρω τα κλειδιά μου και είδα τον άγνωστο κοντά στην εικόνα της Παναγίας, που είχε σπάσει το τζάμι και άρπαζε τα τάματα των πιστών.
Πανικοβλήθηκε από τις φωνές μου και, φεύγοντας, πέταξε πολλά από τα τάματα στο δάπεδο του ναού.
Πρόκειται για πρωτόγνωρη ιεροσυλία. Τριάντα χρόνια στο Red Hill δεν συνέβη το παραμικρό και το αποδίδουμε στο σεβασμό χριστιανών και μη στην ιερότητα του χώρου» λέει, λυπημένος. Για την αξία των κλαπέντων ο π. Ελευθέριος δηλώνει, ότι είναι «ανεκτίμητη». «Τα τάματα που εκλάπησαν δεν εκτιμώνται σε δολάρια» τονίζει. «Είναι αφιερώματα στην Παναγία μας από πιστούς – ορθοδόξους και μη, Έλληνες και αλλογενείς που ευεργετήθηκαν από τη μητέρα του Χριστού μας δια της πίστης και της προσευχής τους» προσθέτει.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τη σύλληψη του δράστη. Η αστυνομία κάνει έκκληση σε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να τηλεφωνήσει στην υπηρεσία Crime Stoppers on 1800 333 000 ή στον ιστότοπο www.crimestoppers.vic.com.au