Τσίπρας: Ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώστε

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα νομοθετήματα των τελευταίων ημερών, κάνοντας λόγο για ένα «θέατρο νομοτεχνικών βελτιώσεων με τη διαδικασία του ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώστε».

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για το πολυνομοσχέδιο το οποίο όπως είπε «αποδεικνύει ότι αυτό το δράμα δεν έχει τέλος. Έρχεται μια νέα μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία» είπε και προανήγγειλε πως «η κυβέρνησή σας φτάνει στο τέλος. Όσο κι αν ξηλώνετε το πουλόβερ της δημοκρατίας, η κυβέρνησης της μεγάλης συμπαράταξης της αριστεράς είναι η μόνη λύση σήμερα για τον τόπο», σημείωσε.

Αφού μίλησε για «μια δημοκρατία παράλυτη και ένα κοινοβούλιο απαξιωμένο, “πλυντήριο σκανδάλων”», όπως χαρακτηριστικά είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε καταγγελίες πως συνεχίζει «την παράδοση της κακής και πρόχειρης νομοθέτησης που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων» και προειδοποίησε: «Μη νομίζετε ότι θα ξεφύγει κανείς με τέτοιες μεθοδεύσεις», αναφερόμενος στην εξαφάνιση όπως είπε των επικουρικών ταμείων.

Φωτογραφία: Eurokinissi