ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Όταν στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κέφια!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ένας ακόμη Έλληνας, του Εξωτερικού, που επέστρεψε στην Ελλάδα για να προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και την ευσυνειδησία του, ο Ακαδημαϊκός κ. Γκίκας Χαρδούβελης, έγινε στόχος “πολιτικής” και όχι “προσωπικής” (!) επίθεσης από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσο Αθανασίου, μέσα στην Βουλή των Ελλήνων επειδή -προφανώς- ο πρώτος δέχθηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού να γίνει Υπουργός Οικονομικών δίχως να ζητήσει την …έγκριση του …δεύτερου (γραμματικά και κομματικά)!

Όθεν μάλλον …δικαίως εν τη αγνοία του εξερράγη ο εν λόγω βουλευτής και ζήτησε από το …Προεδρείο (;) της Βουλής να μάθει “Πραγματικά πώς διορίζεται ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μου, Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί όταν αναλαμβάνουμε δημόσια αξιώματα. Δυστυχώς, έχει πόνο η πολιτική»…

Και γω που νόμιζα πως τους υπουργούς στην Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία τους διορίζει ο Πρωθυπουργός!..

Καλά, γίνεται να είσαι βουλευτής και να μην το ξέρεις αυτό; ‘Οχι πως χάθηκε δα και ο κόσμος, αλλά να, μετά περιμένεις να λάβεις και υπουργείο! Από ποιόν; Εκτός αν στο ΣΥΡΙΖΑ μαζύ με όλα τ΄άλλα αλλάξετε και αυτό! Αλλά κ. Αθανασίου, για το Σύνταγμα της Ελλάδος υπεύθυνη ΔΕΝ είναι η Τρόικα! Ούτε πιστεύω πως θα σπεύσει να συμφωνήσει μαζί σας ο κ. Τσίπρας!..

Οπότε… άδικα εκτεθήκατε… Άδικα! Σας έμειναν αμανάτι και η αυστηρότητα και ο …πόνος!

Άδικα σας απάντησε και ο Υπουργός… Διότι ως Έλλην εξ Αμερικής ορμώμενος, μάλλον το παράδειγμά του δεν σας πολυ-ενδιαφέρει! Ενώ αν ήτανε από το …μόσχοβο, ε;

Έτσι κι αλλιώς ο κ. Χαρδούβελης άνοιξε την καρδιά του! Εσείς, ανοίξτε κανένα παράθυρο στην Κουμουνδούρου και ακούστε:

«Στη ζωή μου είχα να κάνω πολλές επιλογές. Ποτέ δεν επέλεξα το χρήμα από το καθήκον. Πάντοτε είχα το καθήκον. Στην Αμερική ως ακαδημαϊκός όσο ήμουν, μου άρεσε η έρευνα. Την επέλεξα και άφησα εκατομμύρια στην πάντα. Γύρισα στην Ελλάδα κουβαλώντας όλη μου την οικογένεια και τα χρήματα που έπαιρνα από δύο δουλειές ήταν λιγότερα από τους φόρους που πλήρωνα στην Αμερική.
Έκανα την επιλογή να έρθω στην χώρα μου και κάθομαι ακόμα σε αυτήν τη χώρα, ενώ έχω επιλογή και έχω προσφορές να φύγω και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα. Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι, ποια ήταν η καριέρα μου. Δεν έχω υπηρετήσει κανέναν. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τελεία και παύλα» απάντησε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε: «Στο θέμα που αναφέρατε, αν εγώ μπορώ, επειδή έχω δουλέψει σε τράπεζες, να γίνω Υπουργός Οικονομικών, θέλω να σας πω ότι εγώ είμαι ακαδημαϊκός, έχω κάνει έρευνες, διδάσκω στο Πανεπιστήμιο και φυσικά έχω δουλέψει σε τράπεζες στο τμήμα ερευνών. Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Όπου έχω περάσει, είμαι επαγγελματίας και πάντοτε προσπαθώ να κάνω το σωστό και το πρέπον. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον», κατέληξε ο κ. Χαρδούβελης.

Εμείς θα πούμε ότι η απάντησή του μοιάζει όμοια με την απάντηση που θα έδινε και κάθε ένας άλλος ομογενής!

Δεν ανέμενε το ξέσπασμα ο κ. Αθανασίου και έσπευσε να εξηγήσει πως η κριτική του ήταν …πολιτική και πως δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον Υπουργό οικονομικών! Άντε και πες, Νάσο, ότι σε πιστεύουμε.

Τη συνέχεια, όμως, τί την ήθελες;

-«Ξέρετε, όμως, τι έχει συμβεί σε αυτήν την Αίθουσα; Έχει συμβεί το εξής εξοργιστικό. Πολλοί συνάδελφοι μιλούν με συνθήματα και μας εξοργίζουν, όπως το: «δεν υπάρχει άλλος δρόμος»…

Σοβαρά, Νάσο, στον ΣΥΡΙΖΑ σας εξοργίζουν τα …συνθήματα; Το είπατε αυτό στον Αλέξη;

Καλά, θα μας τρελάνετε εντελώς, που θα έγραφε και ο Φρέντυ Γερμανός;

Είπαμε, κέφια να έχετε στο ΣΥΡΙΖΑ. Αργούν ακόμη οι εκλογές! Αλλά όχι κι έτσι!!!