Τροπικός καιρός την Τετάρτη -Ζέστη με υγρασία και νεφώσεις που θα εξελιχθούν σε βροχές

Ζέστη με υγρασία προβλέπεται για την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα σημειωθούν νεφώσεις που αργότερα θα εξελιχθούν σε βροχοπτώσεις ενώ στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται βροχές που τις θερμές ώρες θα είναι έντονες.

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.Τα εν λόγω φαινόμενα θα συνοδεύονται και από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Στην Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς , στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 34 βαθμούς ενώ Δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κινηθεί από 23 έως 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι ζεστός με υγρασία ενώ θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εξελιχθούν σε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Ενώ η μέγιστη θερμοκρασία στο κέντρο θα είναι 36 βαθμοί Κελσίου.

Παρόμοιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη με νεφώσεις βροχές και καταιγίδες.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr