Οι πιο διάσημοι απόφοιτοι του Χάρβαρντ

Από πλανητάρχες μέχρι επιχειρηματίες και πολιτικούς

Η φήμη του περίφημου αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ προέρχεται μεν από το πρόγραμμα και το επίπεδο σπουδών που προσφέρει το ίδρυμα, αλλά και από τους διάσημους και επιτυχημένους ανθρώπους που το επέλεξαν για την κατάρτισή τους.

Ιδρύθηκε το 1636 και από τότε έχει… μορφώσει γενιές και γενιές πολιτικών, επιχειρηματιών, οικονομολόγων, γιατρών και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο διάσημους απόφοιτους του Χάρβαρντ, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Business Insider:

1. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μπήκε στο Χάρβαρντ το 1988. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του έπαιζε και στην ομάδα μπάσκετ της ένωσης αφροαμερικανών φοιτητών.

2. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, αποφοίτησε με έπαινο το 1969. Πήρε πτυχίο στη διακυβέρνηση, ενώ το θέμα της πτυχιακής του εργασίας ήταν το εξής: «Η επίδραση της τηλεόρασης στη συμπεριφορά της Προεδρίας: 1947-1969».

3. Ο κωμικός Conan O’Brien αποφοίτησε το 1985 με πτυχίο στην αμερικανική ιστορία. Εξελέγη πρόεδρος του περιοδικού παρωδίας του πανεπιστημίου «The Harvard Lampoon» δύο φορές κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

4. Ο Dean Norris, γνωστός από το ρόλο του ως Hank Schrader στο «Breaking Bad», αποφοίτησε το 1985, έχοντας επιλέξει ως κατεύθυνση τις κοινωνικές επιστήμες. Ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς του που πήγε σε πανεπιστήμιο.

5. Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος, Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούζβελτ, έγινε δεκτός από το πανεπιστήμιο το 1900. Εμπλεκόταν σε πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, είχε εκλεγεί πρόεδρος της εφημερίδας του πανεπιστημίου, ήταν γραμματέας της χορωδίας και ένας εκ των ιδρυτών της πολιτικής κοινωνίας του ιδρύματος.

6. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 1975. Είναι ο μοναδικός αμερικανός πρόεδρος που έχει αποφοιτήσει με M.B.A. από τη σχολή.

7. Ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, σπούδασε στο Χάρβαρντ τη δεκαετία του 1980, όπου γνώρισε τη σύζυγό του. Η κόρη του ζεύγους σπούδασε επίσης στη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου.

8. Ο Jeremy Lin, παίκτης του NBA, αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 2010 με πτυχίο στα οικονομικά.

9. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, αποφοίτησε από το Χάρβαρντ με έπαινο το 1940. Η πτυχιακή του αφορούσε το γιατί η Βρετανία ήταν ανέτοιμη να πολεμήσει τη Γερμανία κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγινε βιβλίο με τίτλο «Γιατί κοιμήθηκε η Αγγλία».

10. Ο συγγραφέας John Updike αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 1954. Όπως ο Conan O’Brien, εξελέγη και αυτός πρόεδρος του «The Harvard Lampoon». Έχει κερδίσει δύο βραβεία Πούλιτζερ, καθώς επίσης και πολλά Εθνικά Βραβεία Βιβλίου.



11.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ το 1975. Ο ίδιος μεγάλωσε σε μια φτωχή περιοχή του Μπρούκλιν και έκανε αίτηση, μετά από παρότρυνση ενός εκπροσώπου του κολεγίου.

12. Ο γνωστός ηθοποιός Ματ Ντέιμον μπήκε στο Χάρβαρντ το 1988. Εξαιτίας των κινηματογραφικών του υποχρεώσεων δεν κατάφερε ποτέ να αποφοιτήσει. Ωστόσο, το 2013 του απονεμήθηκε το μετάλλιο Harvard Arts Medal σε αναγνώριση του έργου του στη βιομηχανία του θεάματος.

13. Η Νάταλι Πόρτμαν αποφοίτησε το 2002 με πτυχίο στην ψυχολογία. Οι καθηγητές της τη θεωρούσαν εξαιρετικά λαμπρή φοιτήτρια. Η εργασία της επάνω στους ανιχνευτές ψεύδους στο πλαίσιο του μαθήματος «Νευροψυχολογία και Νόμος» αξιολογήθηκε με Α+, γεγονός που οδήγησε τον καθηγητή της να την προσβλάβει ως βοηθό ερευνήτρια.



14.
Ο Τόμι Λι Τζόουνς αποφοίτησε με έπαινο από το πανεπιστήμιο το 1969. Το πτυχίο του ήταν επάνω στην αγγλική λογοτεχνία. Ήταν συγκάτοικος με τον μετέπειτα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Αλ Γκορ.

15. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος τσελίστας Yo-Yo Ma έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ στην ηλικία των 16 ετών. Ο ίδιος είχε πει κάποτε στο περιοδικό του πανεπιστημίου, ότι τα αγαπημένα του μαθήματα ήταν η μεταφρασμένη γερμανική λογοτεχνία, η ανθρωπολογία, οι καλές τέχνες και ένα μάθημα που έκανε για τον Ντοστογιέφσκι.

ΠΗΓΗ:iNews.gr