Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης στην Αυστραλία

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του για τους επόμενους μήνες και έχει ως εξής:

*Παρασκευή 29, Aυγούστου, 2014, και ώρα 6.00μμ. θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Πρώτης Γενιάς στο Κτίριο του Παναρκαδικού Συλλόγου, 570 Victoria St., North Melbourne, (2ος όροφος). Είναι μια ευκαιρία για όλους να ζήσουμε στιγμές του παρελθόντος και να θαυμάσουμε αξιόλογα έργα των ομογενών μας. Η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 29-31 Αυγούστου από τις 10.00 π.μ.– 4.00 μ.μ. Σας περιμένουμε όλους με χαρά.

*Κυριακή 31, Aυγούστου, 2014, και ώρα 3.00μμ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ευχές, Αναθεματισμοί και Εξορκισμοί» του Δημήτρη Πρωτοψάλτη (Jim Saltis) από κοινού με την Ε.Ε.Α.Μ.Α. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Stars International, 1C Bell Street, Preston.Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο γνωστός σε όλους μας ποιητής και ζωγράφος, κ. Νίκος Νομικός.

 Από παλαιότερη παρουσίαση του περιοδικού "Αντίποδες" Από παλαιότερη παρουσίαση του περιοδικού "Αντίποδες"


Από παλαιότερη παρουσίαση του περιοδικού “Αντίποδες”
Από παλαιότερη παρουσίαση του περιοδικού “Αντίποδες”

* Κυριακή 14, Σεπτεμβρίου, 2014, και ώρα 3.00μμ. θα γίνει η παρουσίαση των δύο ποιητικών συλλογών της Ντίνας Αμανατίδου, «Γυάλινος Κόσμος – Εύθραυστος» και «Διάπυρες Εμπειρίες». Την παρουσίαση των δύο βιβλίων θα κάνει η φιλόλογος και δημοσιογράφος, κ. Βίβιαν Μόρρις, στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου, 570 Victoria St., North Melbourne, (2ος όροφος).

*Κυριακή 12, Οκτωβρίου, 2014 και ώρα 3.00μμ. θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ιωάννας Λιακάκου με τίτλο «… της μοναξιάς και της αγρύπνιας» στην αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης στο 345 Victoria St, Brunswick. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η φιλόλογος κ. Ανδριάνα Γαριβάλδη.

*Η Διασπορική Στοά τεύχος 5 (2014) είναι αφιερωμένη στα 40 χρόνια της Κατεχόμενης Κύπρου σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Η Διασπορική Στοά, δραστηριοποιείται μόνον σε ηλεκτρονική μορφή (http://diasporic.org) έχει καλέσει τους απανταχού γης Έλληνες συγγραφείς να συμμετέχουν στην έκδοση πέντε του περιοδικού της «Diasporic Literature». Η παρουσίαση θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου 2014, από τον καθηγητή Δρα Χρήστο Φίφη. Η παρουσίαση θα συνοδεύεται με μουσική τριών γλωσσών, σε μια συνάντηση δημιουργών διαφορετική από τις άλλες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν πιο κοντά στην ημερομηνία.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ»
Νο 60, 2014

Το τεύχος 60 του λογοτεχνικού περιοδικού «Αντίποδες» θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2014, 3.00μμ. και είναι αφιερωμένο στον γνωστό και αείμνηστο Πλούταρχο Δεληγιάννη. Ο Πλούταρχος ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, καθώς και ο πρώτος Γραμματέας του. Παρέμεινε υποστηρικτής στους σκοπούς του Συνδέσμου και για πολλά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του από διάφορες θέσεις του Δ.Σ. Η παρουσίαση του περιοδικού θα κάνει ο Δρ Θανάσης Σπηλιάς. Το τεύχος αυτό θα περιλαμβάνει και τις συνεργασίες λογοτεχνών-μελών του Συνδέσμου, όπως ποιήματα, διηγήματα, στοχασμούς, μελέτες, δοκίμια, βιβλιοκριτικές, κλπ., στην ελληνική και/ή την αγγλική γλώσσα. Η παρουσίαση του περιοδικού, μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, θα γίνει στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης», 570 Victoria St., North Melbourne, 2ος όροφος. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2014

Η Ετησία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου για το 2014 θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου 3.00μμ. στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης», 570 Victoria St., North Melbourne, 2ος όροφος.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το Δ.Σ. του Συνδέσμου κλείνει φέτος τη θητεία του και βάσει του Καταστατικού θα διενεργηθούν εκλογές προς ανάδειξη νέου Δ.Σ., για την περίοδο 2015-2016.

Η παρουσία των μελών σε τέτοιες στιγμές του Συνδέσμου είναι απαραίτητη και ακόμη περισσότερο η συμμετοχή καινούργιων μελών του Δ.Σ. καθίσταται αναγκαία. Διατίθενται Nomination Forms (Αιτήσεις Υποβολής Υποψηφιοτήτων).

Πηγή:Neoskosmos.com