Πάγκαλος, για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Προεδρία της Δημοκρατίας

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος, με την γνωστή του ευφράδεια και την πολιτικοποιμένη του γλώσσα, έρχεται να επι αλήθειες που πολλοί τις ξέρουν, αλλά αρνούνται να τις αποδεχθούν.

Με καυστική γλώσσα σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, ανήμνερα των “γενεθλίων” του, 3 του Σεπτέμβρη. “Δεν με ενδιαφέρει πια το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και δεν πήγα στην εκδήλωση του Παπανδρέου, γι’ αυτό και δενθα πάω στην εκδήλωση του Βενιζέλου”, είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας πως “το ΠΑΣΟΚ ανήκει την Ιστορία της ευρύτατης Αριστεράς, της παράταξης του κέντρου που περιλαμβάνει τις παρυφές της Δεξιάς και της Αριστεράς” και πως “πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο”.

Όσο και αν κανείς θέλει να διαφωνήσει με τον αφορισμό του “δεν με ενδιαφέρει”, έρχεται η επόμενη ατάκα και δίνει ρέστα:  “Να φύγουν αυτοί που έχουν αποτύχει, όσοι έχουν αποτύχει, όσοι έχουν πετύχει αλλά δεν μπορούν να πετύχουν κάτι παραπάνω και σ’ αυτό βάζω μέσα και τον εαυτό μου… και να φύγει και ο Γιωργάκης και ο Βαγγελάκης… Είμαι υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κυβέρνηση. Δεν πιστεύω στην ανάγκη ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον και δεν πιστεύω στην ανανέωση του κόμματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο”.
Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, “είναι κόμμα πλειοψηφίας. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αλλιώς δεν έχει νόημα ύπαρξης το ΠΑΣΟΚ”.

Βέβαια, σε μία δημοκρατία ΟΛΑ τα κόμματα έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτή είναι η θέση της ΡΗΡ, αλλά η σαγηνευτική ρητορική του Θόδωρου Πάγκαλου δεν σου αφήνει εύκολα περιθώρια αντιπαράθεσης…
Όσον αφορά το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος σε μία φράση επεσήμανε όλες τις αντικρουόμενες, αντιφατικές απόψεις που κυοφορούνται στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είπε συγκεκριμένα:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετήσει τον εαυτό του οικειοθελώς έξω από το θεσμικό μας πλαίσιο. Δεν ξέρω γιατί, θέλει ψυχανάλυση. Από τη μία κάνουμε θέμα για το πώς θα ορκιστούμε και από την άλλη, ο κ. Τσίπρας πήγε και κάθισε δέκα ώρες με την εικόνα.

Αν θέλετε να σας πω για τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι θετικό, το θέμα είναι εάν μπορούν να επανέλθουν στο θεσμικό πλαίσιο. Δεν παίζουμε και ποδόσφαιρο με τα χέρια και μπάσκετ με τα πόδια”, πρόσθεσε, τονίζοντας πως “το πρώτο βήμα είναι, να βρουν μία κοινά αποδεκτή προσωπικότητα, για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας”.
Ειδικά ως προς το πρόσωπο του κ. Κουβέλη, είπε πως “πάντα ήταν περιθωριακός στην πολιτική. Δεν μπορώ να σας πω όνομα. Αλλά δεν υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί σε όλη τη χώρα; Πόσοι μπήκαν, από όλους τους κλάδους στη Βουλή και την κόσμισαν; Δεν χρειάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ούτε Αριστερός ούτε Δεξιός και δεν χρειάζεται να ξέρουμε τι είναι”.
Σχολιάζοντας την πιθανότητα, να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, από τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε πως “εκλογές θα κάνουν κακό στη χώρα, αλλά εν πάση περιπτώσει θα επιζήσει. Έχει επιζήσει η Ελλάδα από άλλα, μπορούμε να επιζήσουμε και από τον Τσίπρα”.

Με στοιχεία από το fimotro.blogspot.com