Χαμός στις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Περίπου 20.000 επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων έκαναν αίτηση για να αλλάξουν σχολή φέρνοντας τα πάνω, κάτω στις πανεπιστημιακές σχολές καθώς υπάρχουν τμήματα που καλούνται να δεχθούν τον διπλάσιο αριθμό φοιτητών

Η… μετάφραση των βάσεων σε ορισμένα τμήματα της επαρχίας τώρα γίνεται. Περίπου 15 τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν δεχθεί ένα… τσουνάμι αιτήσεων για μετεγγραφή από τμήματα της επαρχίας.

Τα τμήματα πληροφορικής του ΚΕΠΑ, οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, αρχιτεκτόνων μηχανικών και οικονομικών επιστημών στην Αθήνα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όσων ζητούν μετεγγραφή. Αυτά τα τμήματα έχουν δεχθεί κατά μέσο όρο περίπου 5.000 αιτήσεις για μετεγγραφή.

Μεγάλη η ζήτηση και στα παιδαγωγικά τμήματα, το τμήμα φυσικής, το τμήμα φιλολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών με περισσότερες από 2.500 αιτήσεις, ενώ στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης το τμήμα μαθηματικών συγκεντρώνει σχεδόν 4.000 αιτήσεις.

Ουσιαστικά μετά την κατάθεση περίπου 40.000 αιτήσεων το 1/3 των πρωτοετών θα αλλάξει σχολή με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω κάτω στους προϋπολογισμούς δεκάδων τμημάτων.