Νίκη του “Όχι” δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στην Σκωτία

Η Σκωτία ψήφισε, το Λονδίνο ανάσανε: Νίκη του «όχι» δείχνουν τα αποτελέσματα στις κάλπες του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία μετά το ολονύκτιο θρίλερ. Η καταμέτρηση ακόμη συνεχίζεται αλλά με πάνω από το 60% των ψήφων καταμετρημένων, το 54% ψήφισε παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ το 46% «ναι».

Το ρεύμα πάντως υπέρ της ανεξαρτησίας καταγράφεται ισχυρό, με την Γλασκόβη ψηφίζει ανεξαρτησία.

Επειτα από την καταμέτρηση των ψήφων σε 24 από τις 32 περιφέρειες, το “όχι” συγκεντρώνει το 54%, ενώ το “ναι” το 46% των ψήφων στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει BBC.

Η Σκωτία αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο απορρίπτοντας την επιλογή της ανεξαρτησίας, μεταδίδει το BBC και το Ρόιτερς.

Επειτα από την καταμέτρηση άνω του 60% των ψήφων, το στρατόπεδο του “όχι” επικρατεί με 54%, έναντι 46% για το “ναι” , σύμφωνα με εκτίμηση και του πρακτορείου .

Η προσέλευση έφτασε στο 88,6%.

Σχεδόν 4,7 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν την Πέμπτη να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλα δείχνουν προς το παρόν ότι επιβεβαιώνεται η τελευταία δημοσκόπηση λίγο πριν την κάλπη σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 54% έναντι του 46% των ανθρώπων που επιθυμούν την ανεξαρτησία της χώρας.