Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές σε τρία καταστήματα, ένα ΚΕΠ και ένα υποκατάστημα τράπεζας.

Επίσης, πέταξαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χημικά. Ζημιές προκλήθηκαν και στο Δημαρχείο, όπου πέταξαν πέτρες, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους.

Προσπάθησαν να πυρπολήσουν λεωφορείο

Ενα φλεγόμενο κάδο πέταξαν οι κουκουλοφόροι μπροστά σε ένα λεωφόρειο και προσπάθησαν να το πυρπολήσουν. Ο οδηγός πρόλαβε να τραβήξει το χειρόφρενο, άνοιξε τις πόρτες για να βγει ο κόσμος και δεν τραυματίστηκε κανείς.

Να σημειωθεί πως η αστυνομία προχώρησε σε 50 προσαγωγές.

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο

Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο Κερατσίνι για να τιμήσουν τη μνήμη του. Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και φορώντας λευκές μπλούζες με σύνθημα «δεν ξεχνάμε» άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέκλυσαν από τις 18.00 το απόγευμα την οδό Παναγή Τσαλδάρη, η οποία μετονομάστηκε σε οδό Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι ήταν περισσότεροι από 4.000.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Λίγο μετά τις 18.00 ξεκίνησε η πορεία συγγενών και φίλων του Παύλου Φύσσα προς την πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης, γνωστή και ως πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό. Αντιεξιουσιαστές ωστόσο πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία προς την πλατεία Λαού στο Κερατσίνι.

Παρόμοια συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έγιναν και τα αποκαλυπτήρια γλυπτού-μνημείου που απεικονίζει τον 34χρονο μουσικό. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα άφησε λουλούδια στο μνημείο, λέγοντας «ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας, ευχαριστώ που ήρθες σε μας», ενώ ο πατέρας του είπε «είμαστε εδώ για να σταματήσουμε τον φασισμό και ό,τι τον γεννά. Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία».

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Πηγή:  iefimerida.gr