Έλληνας κοσμηματοπώλης πληρώθηκε 6 εκατ. με χρήματα… Monopoly

Θύμα μιας ασυνήθιστης απάτης έπεσε ένας Έλληνας κοσμηματοπώλης στη Γαλλία. Ο επιχειρηματίας στην προσπάθειά του να γλιτώσει την εφορία έλαβε χωρίς να το καταλάβει 6 εκατ. ευρώ σε χαρτονομίσματα της Monopoly από δύο αγνώστους για την πώληση παλαιών κοσμημάτων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Le Parisien.

Πριν μερικές εβδομάδες οι δύο δράστες, προσποιούμενοι τους Γάλλους, ήρθαν σε επαφή με τον Έλληνα κοσμηματοπώλη προκειμένου να αγοράσουν τέσσερα σπάνια δαχτυλίδια και ένα περιδέραιο.

Μετά από σειρά τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνομιλιών, οι υποψήφιοι αγοραστές κανόνισαν να συναντηθούν με τον επιχειρηματία στις 25 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

Οι επίδοξοι αγοραστές έφθασαν στο ραντεβού με μια βαλίτσα που περιείχε 6 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Ο κοσμηματοπώλης πήρε μια δεσμίδα των 500 ευρώ και πήγε σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος για να ελέγξει την γνησιότητα της.

Μόλις το θύμα της απάτης επιβεβαίωσε την γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επέστρεψε για να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία. Στη συνέχεια και ενώ οι δράστες είχαν απομακρυνθεί, ο κοσμηματοπώλης έλεγξε τα υπόλοιπα χρήματα και συνειδητοποίησε πως τα χαρτονομίσματα προέρχονταν από το επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly.

Αμέσως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους αγοραστές, οι οποίοι ήταν άφαντοι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό.

Πηγή: en.enikos.gr