Οι Ομογενείς της Αυστραλίας υποχρέωσαν σε αναδίπλωση την Χρυσή Αυγή

Το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία έκανε γνωστό ότι ανέστειλε την διεξαγωγή εράνου λόγω της αντίδρασης που προκλήθηκε μετά από σειρά δημοσιευμάτων. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά το δημοσίευμα στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου», ότι οι «φιλανθρωπίες» της Χρυσής Αυγής θα γινόταν θέμα και στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας.

«Θα εγείρω το θέμα των εράνων που γίνονται στην Αυστραλία. Αν έχουν άδεια από τις Αρχές αυτοί που τους κάνουν και που στέλνονται τα χρήματα και τα τρόφιμα που συλλέγονται για την Ελλάδα» είπε ο κ. Κότσιρας.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η «Guardian» σε δημοσίευμά της έκανε λόγο για φιλανθρωπίες -που ουδείς μπορεί να ελέγξει-, από το αυστραλιανό τμήμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο συλλέγει χρήματα και τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλει στην Ελλάδα – μόνο σε Έλληνες.
Η εφημερίδα «Guardian» αναφερόταν στη δράση της οργάνωσης η οποία υποστηρίζεται από την φιλανθρωπική οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα», που εδρεύει στη Μελβούρνη και η οποία, μάλιστα, δραστηριοποιείται έντονα στο Facebook.

Αμέσως μετά το δημοσίευμα της «Guardian», αλλά και αυτό του «Νέου Κόσμου», η ιστοσελίδα της οργάνωσης «Βοηθάμε την Ελλάδα» σταμάτησε να λειτουργεί στο Facebook και, λίγο αργότερα, ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, από το Σίδνεϊ, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, δήλωνε στην SBS ότι σταμάτησε και η συγκέντρωση χρημάτων.

Ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι στάλθηκαν περίπου 10 παλέτες με ρούχα στην Ελλάδα, ενώ τα χρήματα οι δωρητές τα έστελναν με εμβάσματα στον κοινοβουλευτικό τραπεζικό λογαριασμό της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

«Αναστέλλουμε όλους τους εράνους στην Αυστραλία λόγω της αντίδρασης
που προκλήθηκε» είπε, αλλά δεν απέκλεισε οι εκστρατείες να επαναληφθούν στο μέλλον.
Οι αυστραλιανές Αρχές δέχθηκαν, πάντως, εισηγήσεις από φορείς της ομογένειας να ερευνήσουν την ερανική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, αλλά και της οργάνωσης «Βοηθάμε την Ελλάδα» (Voithame tin Ellada).

«Τέτοια οργάνωση δεν υπάρχει πουθενά εγγεγραμμένη» σχολίασε η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας, όπως ζήτησε επιτακτικά ο κ. Κότσιρας, βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος και πρώην υπουργός Πολυπολιτισμού στη Βικτώρια.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Γαβριηλίδη, ο οποίος, μιλώντας στην SBS, χαρακτήρισε «σκουλήκι» τον κ. Κότσιρα και, μάλιστα, τον προειδοποίησε να προσέχει γιατί «στο μέλλον ο κ. Κότσιρας μπορεί να διωχθεί στην Ελλάδα».

Ο κ. Κότσιρας είπε ότι δεν τον φοβίζουν οι απειλές.
«Μπορεί να με λέει όπως θέλει» είπε και πρόσθεσε: «Η ουσία είναι μία. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών είναι κατά της Χρυσής Αυγής. Μετανάστες οι ίδιοι, ήρθαν από μια χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα από τους Ναζί. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την κρίση στην Ελλάδα για πολιτικούς λόγους. Εδώ θα πρέπει να μάθουμε πού πήγαν τα χρήματα των ομογενών».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γαβριηλίδης ανακοίνωσε ότι, λόγω των αντιδράσεων, αναστέλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται, η επίσκεψη δυο Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής που θα επισκέπτονταν την Αυστραλία «για ενημέρωση και συγκέντρωση χρημάτων».

«Μπορεί και να αιφνιδιάσουν και να έρθουν» είπε ο κ. Γαβριηλίδης, σημειώνοντας ότι η δράση αυτή (της οικονομικής εκστρατείας) είναι απαραίτητη από τη στιγμή που το «μητρικό» κόμμα έχει χάσει τη χρηματοδότησή του από τις ελληνικές Αρχές.

Μιλώντας στον «Guardian» της Αυστραλίας, ο κ. Γαβριηλίδης επιβεβαίωσε τη σύνδεση της οργάνωσης «Βοηθάμε την Ελλάδα» με τη Χρυσή Αυγή και τόνισε: «Αγοράζουμε τα τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς και η Χρυσή Αυγή λαμβάνει τα πράγματα και τα διαμοιράζει στους δικαιούχους. Δηλαδή, σε αυτούς που κατέχουν ελληνική ιθαγένεια».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εν λόγω φιλανθρωπία δεν έχει καταχωρηθεί σε καμία ομοσπονδιακή ή κρατική φιλανθρωπική δράση και δεν ακολουθεί τις ρυθμιστικές Αρχές της Αυστραλίας.

Ο Γαβριηλίδης, στην ίδια συνέντευξη, υπερηφανεύεται γιατί «εμείς που είμαστε εκτός συνόρων βοηθάμε το κόμμα από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει κόψει την κρατική χρηματοδότηση».

Η οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα» δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013 από συμπαροίκους που δεν είχαν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Κάποια στιγμή, όμως, ο Γαβριηλίδης και οι συν αυτώ εγκολπώθηκαν την οργάνωση, διότι κατ’ αυτόν: «Δεν μπορούσαν να προσελκύσουν την απαραίτητη υποστήριξη και έτσι ήρθαμε εμείς για να βοηθήσουμε».

Πηγή:neoskosmos.com