Ζαν Τιρόλ: «Μεγάλη έκπληξη» το Νόμπελ Οικονομίας

Ως μια «μεγάλη έκπληξη» χαρακτήρισε ο γάλλος οικονομολόγος Ζαν Τιρόλ τη βράβευσή του με το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο 61χρονος οικονομολόγος δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε καλά τη δουλειά μας και άρα δεν ήταν κάτι που ανέμενα».

Η βράβευση αυτή «δεν άλλαξε τίποτε για εμένα. Αυτό που μου αρέσει είνzan-tirol-megalh-ekplhksh-to-nompel-oikonomiasαι οι μέθοδοι έρευνας μέσα στις οποίες ζω και οι φίλοι με τους οποίους συναναστρέφομαι και στη συνέχεια η έρευνά μου με τους φοιτητές μου. Ελπίζω ότι αυτά δεν θα αλλάξουν πολύ», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, σύσσωμη η γαλλική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία χαιρέτισε τη βράβευση του Τιρόλ, με τον γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να την χαρακτηρίζει «απάντηση στο “french bashing” (τη δυσφήμηση της Γαλλίας)».

Κάνοντας λόγο για «περηφάνια της Γαλλίας», ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτό το βραβείο Νόμπελ θα φέρει στο προσκήνιο την ποιότητα της έρευνας στη χώρα μας».

«Μετά τον Πατρίκ Μοντιανό, ένας ακόμη Γάλλος στο στερέωμα: συγχαρητήρια στον Ζαν Τιρόλ! Τι απάντηση στο french bashing!», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Βαλς, που εδώ και εβδομάδες έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά των επικριτών της Γαλλίας.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ είδε στη βράβευση του Τιρόλ την αναγνώριση της γαλλικής οικονομικής σκέψης.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr