Μελέτη δείχνει ότι οι ακριβοί γάμοι οδηγούν σε διαζύγια

Μελέτη δείχνει ότι οι ακριβοί γάμοι οδηγούν σε διαζύγια

 

όσο μεγαλύτερο είναι ένα διαμάντι τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια του γάμου. – See more at: http://www.mama365.gr/19481/ti-shmainei-gia-ton-gamo-sas-to-kostos-toy-monop.html#sthash.crG4Lpyd.dpuf

Όσο περισσότερα χρήματα ξοδεύει ένα ζευγάρι για το γάμο του, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να χωρίσει. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησαν οικονομολόγοι του αμερικάνικου πανεπιστημίου Emory.

Οι άντρες, οι οποίοι ξόδεψαν 2.000-4.000 δολάρια για την αγορά δαχτυλιδιού είχαν 1,3% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν απ’ ό,τι αυτοί που ξόδεψαν 500-2.000 δολάρια. Οι γυναίκες, λοιπόν, που έλαβαν τα ακριβά δαχτυλίδια είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να χωρίσουν. – See more at: http://www.mama365.gr/19481/ti-shmainei-gia-ton-gamo-sas-to-kostos-toy-monop.html#sthash.crG4Lpyd.dpuf

Συγκεκριμένα, οι άντρες, οι οποίοι ξόδεψαν 500-2.000 δολάρια για την αγορά ενός δαχτυλιδιού (του γνωστού μονόπετρου) είχαν 1,3% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν απ’ ό,τι αυτοί που ξόδεψαν 2.000-4.000 δολάρια.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες, των οποίων οι γάμοι κόστισαν 20.000 δολάρια ή και περισσότερα είχαν 3,5% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε διαζύγιο, από τις γυναίκες που ξόδεψαν 5.000-10.000 δολάρια για τον γάμο τους.

 

Οι άνδρες δε που δαπανούν λιγότερα από 1000 δολάρια για το γάμο τους έχουν τις μισές πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο, σε σχέση με αυτούς που ξοδεύουν 5.000-10.000 δολάρια
Σύμφωνα πάντως με την ίδια μελέτη, ο μεγάλος αριθμός των καλεσμένων μπορεί να αυξήσει το κόστος του γάμου όμως μπορεί να οδηγήσει σε γάμους με μεγαλύτερη διάρκεια. Καλό σημάδι για την μακροβιότητα ενός γάμου είναι και το γαμήλιο ταξίδι.

Έτσι, σύμφωνα με τους οικονομολόγους το “κλειδί” για έναν ευτυχισμένο γάμοείναι να κοστίσει όσο το δυνατό λιγότερο, να έχει κανείς όσο το δυνατόν περισσότερους καλεσμένους, να πάει γαμήλιο ταξίδι και να πάρει ένα μέτριο (σε τιμή ) μονόπετρο.

 

 enikos.gr