Αμάλ Αλαμουντίν για γλυπτά του Παρθενώνα: Ελπίζω να τα καταφέρουμε

Αισιόδοξη ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα θα «επαναπατριστούν» στην Αθήνα από το Βρετανικό Μουσείο εμφανίστηκε η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ προσερχόμενη στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Ελπίζω να τα καταφέρουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν δημοσιογάφοι τη ρώτησαν καθώς έμπαινε στο γραφείο του υπουργού Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η κ. Αλαμουντίν, μαζί με τους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και το αρχαιολόγο Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρο του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου και τους υποδέχτηκε ο υπουργός Πολιτισμού.

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο γραφείο του κ. Τασούλα, όπου η κ. Αλαμουντίν συνομίλησε μαζί του, ευχαριστώντας τον για το θερμό καλωσόρισμα και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα ελληνικά νησιά. Η ίδια τόνισε πως έχει επισκεφτεί αρκετές φορές τα ελληνικά νησιά, για τα οποία εξέφρασε το θαυμασμό της, και ελάχιστα στην Αθήνα.

Η Αμάλ Αλαμουντίν, από κοινούς με τους άλλους διακεκριμένους νομικούς, βρίσκονται στην Αθήνα για να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αναλάβουν την εκπροσώπηση της Αθήνας στη δικαστική διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Την Τετάρτη στις 11.30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη 13.00 είναι προγραμματισμένο να επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης.