Ο Σύνδεσμος Μελών ΧΑΑ κάνει έκκληση σε κυβέρνηση & αντιπολίτευση να συμφωνήσουν σε κοινό πρόγραμμα

Ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) μετά την απρόσμενη πτώση των τελευταίων δύο ημερών στο ΧΑ, καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους και σε ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας βγάλει από το Μνημόνιο και την κρίση.

Με τα σημερινά επιτόκια δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές επισημαίνει ο ΣΜΕΧΑ και καλεί πολιτικό σύστημα να καταλάβει ότι χρειάζεται να έχουμε τις αγορές συμμάχους προς όφελός μας και όχι εναντίον μας.

«Οι αγορές αποτελούνται από τα χρήματα ασφαλιστικών ταμείων, μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών και συνταξιούχων. Όλοι αυτοί προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο και ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν.

Αν βλέπουν καλές προϋποθέσεις αγοράζουν και επενδύουν. Αν βλέπουν αρνητικές προϋποθέσεις, ή αμφιβάλλουν λόγω οποιασδήποτε αβεβαιότητας (πολιτικής, οικονομικής), πωλούν. Η άγνοια λειτουργίας των αγορών είναι καταστροφική για την χώρα, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν» τονίζει ο ΣΜΕΧΑ.

Πηγή: skai.gr