Κομισιόν: Η Ευρώπη θα φροντίσει να βρίσκει δανεικά η Ελλάδα

Στο πλευρό της Ελλάδας θα σταθεί η Ευρώπη μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης της εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι αγορές, την ίδια ώρα που ο στόχος της κυβέρνησης για άμεση απεμπλοκή από το ΔΝΤ, απομακρύνεται όλο και πιο πολύ.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει μια ομαλή υποστήριξη στην χώρα, καθώς το πρόγραμμα διάσωσής της λήγει στα τέλη του έτους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Σάιμον ο Κόνορ.

“Η Ευρώπη θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα αν το κρίνει απαραίτητο”, συμπλήρωσε ο Σάιμον Κόνορ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την επιθυμία της για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης χωρίς περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης που επικαλείτο το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανέφεραν οι εν λόγω αξιωματούχοι, η Ελλάδα, μετά από πιέσεις από την πλευρά των Βρυξελλών και την αρνητική αντίδραση των αγορών τις τελευταίες ημέρες, απομακρύνεται από μία “καθαρή” έξοδο, ενώ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι διαφωνούν και με την αποδέσμευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους η Αθήνα είναι πιθανό να αναζητήσει έναν προληπτικό μηχανισμό στήριξης από τους εταίρους της, ελπίζοντας πως οι Ευρωπαίοι θα δεχθούν να καλύψουν το ποσό που θα έδινε το ΔΝΤ, ώστε το Ταμείο να αποδεσμευθεί. Σημείωναν, ωστόσο, πως για οποιαδήποτε νέα χρηματοδότηση θα υπάρξουν όροι, ενώ εμφανίζονται απρόθυμοι να δεχθούν την αποδέσμευση του ΔΝΤ, με το επιχείρημα ότι οι όροι που θέτει το Ταμείο βοηθούν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στους ιδιώτες επενδυτές.

Πηγή: News.gr