Νεκρός ο διοργανωτής της αιματοβαμμένης συναυλίας στη Νότιο Κορέα



Σεούλ
Από την κορυφή δεκαώροφου κτιρίου έπεσε 37χρονος διοργανωτής της συναυλίας στο Σεονγκνάμ, στην οποία είχαν σκοτωθεί 16 θεατές.

Οι πρώτες ενδείξεις σχηματίζουν την εικόνα αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις αρχές. Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται άλλοι οκτώ θεατές.

Κατά τη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας την Παρασκευή, φρεάτιο εξαερισμού πάνω στο οποίο βρίσκονταν θεατές είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 16 ατόμων.

Το πρωί του Σαββάτου, ο 37χρονος διοργανωτής της συναυλίας βρέθηκε νεκρός σε σημείο αρκετά κοντά στον τόπο της τραγωδίας. Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Παρκ Τζέονγκ-Τζου, φαίνεται ότι είχε πηδήξει από τον δέκατο όροφο κτιρίου.

Το προηγούμενο βράδυ είχε ανακριθεί από την αστυνομία.

Από τους έντεκα τραυματίες, οι οκτώ νοσηλεύονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Τα περισσότερα από τα θύματα είχαν ηλικία μεταξύ 30 και 40 ετών, χωρίς να λείπουν και θύματα ακόμη νεότερης ηλικίας.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ μετέδωσε ερασιτεχνικό βίντεο που είχε τραβήξει θεατής και δείχνει το συγκρότημα να συνεχίζει να παίζει μουσική στο σύντομο διάστημα μέχρι να γίνει αντιληπτό το τι είχε συμβεί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press