Εγκαίνια νέου κτιρίου του Ελληνικού σχολείου «Αθηνά» στο Βουκουρέστι- Παραινέσεις Γεροντόπουλου για επενδύσεις στην Ελλάδα

Εγκαίνια νέου Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου από τον ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλο

Εγκαίνια νέου Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου από τον ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, εγκαινίασε σήμερα το πρωί, Τρίτη 21 Οκτωβρίου, το νέο κτίριο του Ελληνικού Σχολείου «Αθηνά» (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο), στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Ρουμανία.

Στη συνέχεια και αφού ξεναγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και τους υπόλοιπους χώρους των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Τους συνεχάρη για τις προσπάθειες τους και άκουσε τα αιτήματα και τα προβλήματα που του έθεσαν.

Μιλώντας στους μαθητές, ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε: «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι πάλι κοντά σας και είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση μου, γιατί αυτή την φορά σας βρίσκω στον καινούργιο σας χώρο, αυτό το όμορφο σχολικό συγκρότημα που αγκαλιάζει μια ξεχωριστή γενιά Ελλήνων μαθητών. Παιδιά που ενώ μεγαλώνουν μακριά από την πατρίδα, χάρη στις προσπάθειες των γονέων και των δασκάλων τους, μένουν κοντά στο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα σχολείο όπως το δικό σας, που μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, επειδή επιτελεί σημαντικό έργο στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και στην καλλιέργεια και διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, συγχαίρω από καρδιάς όλους όσους συνετέλεσαν και συντελούν στη λειτουργία αυτού του σχολείου, τους γονείς και κηδεμόνες, τους δασκάλους και κυρίως τους μαθητές για την αγάπη τους για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό».

Τέλος, ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε στη συνέχεια τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Ντράγκος Ζησόπουλο, αλλά και το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Βουκουρεστίου. Ενημερώθηκε για τις πολυποίκιλες δραστηριότητες τους, που αφορούν στην εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, παραδοσιακών χορών, τη διοργάνωση κάθε χρόνο της Ολυμπιάδας ελληνικής γλώσσας, τις εκδόσεις στα ελληνικά και ρουμάνικα διαφόρων βιβλίων, αλλά και τις προσπάθειες που ξεκίνησαν για ανέγερση ελληνικού ναού στο Δραγατσάνι, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Ιερού Λόχου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ρουμανία, εγκαινίασε σήμερα το πρωί, Τρίτη 21 Οκτωβρίου, το νέο κτίριο του Ελληνικού Σχολείου «Αθηνά» (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο).Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κυρ.Γεροντόπουλου στην Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Ρουμανίας

Στη συνέχεια και αφού ξεναγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και τους υπόλοιπους χώρους των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Τους συνεχάρη για τις προσπάθειες τους και άκουσε τα αιτήματα και τα προβλήματα που του έθεσαν

Μιλώντας στους μαθητές, ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι πάλι κοντά σας και είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση μου, γιατί αυτή την φορά σας βρίσκω στον καινούργιο σας χώρο. Αυτό το όμορφο σχολικό συγκρότημα που αγκαλιάζει μια ξεχωριστή γενιά Ελλήνων μαθητών. Παιδιών που ενώ μεγαλώνουν μακριά από την πατρίδα, χάρη στις προσπάθειες των γονέων και των δασκάλων τους, μένουν κοντά στο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα σχολείο όπως το δικό σας, που μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, επειδή επιδεικνύει σημαντικό έργο στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και στην καλλιέργεια και διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, συγχαίρω από καρδιάς όλους όσους συνετέλεσαν και συντελούν στη λειτουργία αυτού του σχολείου, τους γονείς και κηδεμόνες, τους δασκάλους και κυρίως τους μαθητές για την αγάπη τους για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό».Εγκαίνια νέου Ελληνικού σχολείου Βουκουρεστίου από τον ΥΦΥΠΕΞ Κυρ.Γεροντόπουλο (4)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε στη συνέχεια τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Ντράγκος Ζησόπουλο, αλλά και το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Βουκουρεστίου.

Ενημερώθηκε για τις πολυποίκιλες δραστηριότητες τους, που αφορούν εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, παραδοσιακών χορών, την διοργάνωση κάθε χρόνο της Ολυμπιάδας ελληνικής γλώσσας, τις εκδόσεις στα ελληνικά και ρουμάνικα διαφόρων βιβλίων, αλλά και τις προσπάθειες που ξεκίνησαν για ανέγερση ελληνικού ναού στο Δραγατσάνι, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Ιερού Λόχου.

 

Γεροντόπουλος: Συνεχίστε την πετυχημένη σας παρουσία στην Ρουμανία, επενδύστε και στην Ελλάδα

«Συνεχίστε την πετυχημένη παρουσία σας στην Ρουμανία. Να ξέρετε όμως ότι το κλίμα για επενδύσεις στην πατρίδα είναι θετικό. Επενδύστε και στην Ελλάδα». Με τα λόγια αυτά προς τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ρουμανία, ο Υφυπουργός Εξωτερικός Άκης Γεροντόπουλος εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης 21 Οκτωβρίου, το νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα καινούργια γραφεία του Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Βουκουρέστι.

Τον κ.Γεροντόπουλο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Σωτηρίου, ευχαριστώντας τον γιατί τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει σε παλαιότερη επίσκεψη, ότι θα βρισκόταν ξανά στο Βουκουρέστι για τα εγκαίνια της νέας «στέγης» του Ελληνο-Ρουμανικού Επιμελητηρίου. Απευθυνόμενος στους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ρουμανία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε επιτυχημένους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες και εγκαινιάζουμε μαζί το νέο κτίριο και τα γραφεία που θα στεγάσουν το Επιμελητήριο σας. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για όσα έχετε ήδη καταφέρει στην ρουμανική αγορά, αλλά και γενικότερα για την συνδρομή σας στην μάχη επιβίωσης που δίνει η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Κι ακόμα, για την ιδιαίτερη σημασία που δίνεται αλλά και την οικονομική σας συμπαράσταση τόσο στο ελληνικό σχολείο όσο και στην έδρα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου στο Βουκουρέστι.Εγκαίνια νέων γραφείων Ελληνο-Ρουμανικού Επιμελητηρίου από τον ΥΦΥΠΕΞ Κυρ.Γεροντόπουλο στο Βουκουρέστι

Ήδη η ελληνική επενδυτική και επιχειρηματική παρουσία στην Ρουμανία, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία, με την θέση που ήδη κατέχουν στην εδώ αγορά, συμβάλλουν ενεργά και καταλυτικά στην περαιτέρω αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και την διατήρηση του εμπορικού μας πλεονάσματος με την Ρουμανία. Συνεχίστε την πετυχημένη παρουσία σας εδώ. Αλλά το κλίμα είναι θετικό για επενδύσεις και στην πατρίδα. Επενδύστε και στην Ελλάδα».

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση μεταξύ του κ.Γεροντόπουλου και των παρισταμένων Ελλήνων επιχειρηματιών για περισσότερη από μια ώρα, κατά

την διάρκεια της οποίας δέχθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν οικονομικά, επιχειρηματικά, πολιτικά και ομογενειακά θέματα.