Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διατάραξη λειτουργίας του ΕΚΠΑ

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της διατάραξη λειτουργίας Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με
πληροφορίες ο κ. Φορτσάκης δεν ζητεί την άμεση επέμβαση της αστυνομίας καθώς, όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταστροφές που να δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου το οποίο όπως επισημαίνει, σήμερα Τρίτη, λειτούργησε κανονικά.

Σαφή θέση υπέρ του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη σχετικά με τη φύλαξη της πρυτανείας από ιδιωτική εταιρία, πήρε νωρίτερα ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προκαλώντας αντιπαράθεση με τους αντιδρώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένας βουλευτής μπορεί να μπει στο σπίτι σας χωρίς άδεια; Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς άδεια; Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος των πανεπιστημιακών και των φοιτητών, συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ζητούν άδεια. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο πανεπιστήμιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έχουν άδεια» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο πρύτανης κ. Φορτσάκης.

Πηγή: skai.gr