Σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζητά ο Κουβέλης

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα του χρέους ζήτησε, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει πρόσκληση για συνάντηση από τον Πρωθυπουργό προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Action 24 ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές ενώ απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν συμμετέχουν οι ΑΝ.ΕΛ.

“Η πολιτική μας, το πρόγραμμά μας, η ιδεολογία μας , αυτά που διεκδικούμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, δεν έχουν καμία μα καμία  συνάφεια  με αυτά που  – δικαίωμά τους είναι –   υποστηρίζουν οι ΑΝΕΛ  υπό τον κ Καμμένο.

(…..) Σε καμία περίπτωση δεν  βλέπω  πως μπορεί να αρθρωθεί, να  συνεργαστεί και να συνδυαστεί  μια πολιτική, η οποία θα αναφέρεται  στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και βεβαίως της ΔΗΜΑΡ. Δεν βλέπω να υπάρχει τέτοιο ενοποιητικό στοιχείο” είπε ο κ. Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ασαφείς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του “Ποταμιού”.

Σε σχέση με το σενάριο που τον ήθελε να τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ουδέποτε συζητήθηκε τέτοιο ενδεχόμενο. Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ τόνισε ότι μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο με οικονομικά συμφέροντα.