Έμειναν στο μηδέν στην Κομοτηνή-Θρίαμβος του Παναιτωλικού επί της Ξάνθης- Ξόρκισε τον… κακό του δαίμονα ο Παναθηναϊκός

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Πανθρακικός και ΟΦΗ  στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το ματς είχε ρυθμό, οι δύο ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες (ειδικά στο Α’ μέρος), αλλά οι δύο εστίες έμειναν ανέπαφες. Να σημειώσουμε πως ο ΟΦΗ από το 87ο λεπτό αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κώστα Μπανούση.

Παναιτωλικός

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας 5-2 της Ξάνθης στο Αγρίνιο, σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες, με δύο γκολ (21΄, 45΄) και μία ασίστ στον Εντζεγκέλε (53΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν επίσης οι Μαρτίνες (60΄) και Κάπελ (69΄). Οι Ακρίτες είχαν προηγηθεί στο 4΄ με τον Λισγάρα και είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στην εκπνοή του ημιχρόνου (45+3΄) με τον Λουσέ .

Παναθηναϊκός

Μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα και δείχνοντας καλό πρόσωπο -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- ο Παναθηναϊκόςεπέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου στη Λεωφόρο και ξεπερνώντας τους Περιστεριώτες στη βαθμολογία (οι “πράσινοι ανέβηκαν στην 6η θέση). “Τρίποντο” του “τριφυλλιού” επί της ομάδας του Περιστερίου μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες.
Νευρικό και επιφυλακτικό το ξεκίνημα των δυο ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να έχει την μπάλα στην κατοχή του για να κάνει παιχνίδι, αλλά να δυσκολεύεται κόντρα στην καλή ανασταλτική λειτουργία του Ατρόμητου. Με τη συμπλήρωση του 15λεπτου το “τριφύλλι” ανέβασε την απόδοση του, επιτιθέμενο κυρίως από την μεριά του Νάνο, με την πρώτη του καλή ευκαιρία να έρχεται στο 21′ με τον Τσενάμο να βγάζει σε κόρνερ το σουτ του Καρέλη

Και αφού ο Ναπολεόνι υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ στο 24′, τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τη βοήθεια.. αντιπάλου. Ο Πράνιτς έκανε τη σέντρα-σουτ με το δεξί (!), η μπάλα βρήκε στο σώμα του Λαζαρίδη και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στην συνέχεια οι Περιστεριώτες περιορίστηκαν στο δικό τους μισό του γηπέδου (δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια επικίνδυνη αντεπίθεση), με το “τριφύλλι” να χάνει ευκαιρίες, με πιο σημαντική αυτή του 35′, όπου ο Τσέναμο έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κοντινό σουτ του Δώνη, φάση η οποία ήταν και η τελευταία σε αυτό το μέτριο πρώτο μέρος

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σα Πίντο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Παπάζογλου, στη θέση του αρνητικού Τάτου. Η εικόνα του Ατρόμητου βελτιώθηκε μεσοεπιθετικά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 54′, με τον Ούμπιδες να μην μπορεί να νικήσει τον Στιλ στο τετ-α-τετ.

Ο Ρούτερ πέρασε τον Λαγό στη θέση του τραυματία Πέτριτς και δίπλα στον πολύ καλό Ζέκα, για να ενισχύσει το κέντρο του -που δέχθηκε πίεση- και να βγάλει μπαλιές για κάποια καλή αντεπίθεση. Οι “πράσινοι” ‘εβαλαν στην αναμέτρηση και τον Ατζαγκούν, ο οποίος στο 85′ έβγαλε πολύ όμπορφη ασίστ στον Καρέλη, που νίκησε τον Τσενάμο για το τελικό 2-0. Στο 89’ ο Γεωργίου έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για να σκοράρουν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μπούι, Ρισβάνης (43’ Κουτρουμπής), Πράνιτς (72’ Ατζαγκούν), Πέτριτς (65’ Λαγός).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Μπούρμπος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Αγκουαζί (59’ Δημούτσος), Ναπολεόνι, Τάτος (46’ Παπάζογλου), Νάστος, Καραμάνος, Ουμπίδες (79’ Γεωργίου), Λαζαρίδης, Γκαρσία, Κοντοές.

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Ταβάρες, Κιβρακίδης.