Θα θησαύριζαν γεμίζοντας τις πιάτσες της Αθήνας με τον λευκό θάνατο

– Το Λιμενικό Σώμα, ύστερα από πληροφόρηση, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση το ύποπτο κοντέινερ
– Ο Έλληνας από την Καλαμάτα ήταν ο άνθρωπος που θα υποδεχθεί την κοκαΐνη και θα τη διακινούσε στις καλές πιάτσες της Αθήνας
– Αρχηγός του καρτέλ είναι ο αδελφός του Μεξικανού, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί
– Η εισαγωγή της κοκαΐνης έγινε με το πρόσχημα μπανάνας από τον Παναμά

Το νούμερο 2 του πιο σκληρού καρτέλ κοκαΐνης της Αμερικάνικης Ηπείρου, βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης σε συνεργασία με τους Αμερικανούς πράκτορες της DEA, στελεχών του ΣΔΟΕ και κλιμακίου του Λιμενικού Σώματος, κατάφεραν να εξαρθρώσουν πολυεθνικό κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης στην Ελλάδα και την Μέση Ανατολή, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης προερχόμενες από το Καρτέλ του Μεξικού και συγκεκριμένα της Τιχουάνα.

Οι αστυνομικοί ήδη έχουν κατάσχεση 230 κιλά καθαρής κόκας και έχουν συλλάβει το νούμερο 2 του Μεξικάνικου καρτέλ, έναν Κολομβιανό που θεωρείται αντιπρόσωπος του καρτέλ στην Ελλάδα κι έναν Καλαματιανό, ο οποίος φέρεται ως ο άνθρωπος που “υποδέχθηκε” το φορτίο και θα κανόνιζε την διακίνηση τους στις καλές πιάτσες της Αθήνας και των υπολοίπων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Ο Μεξικανός “πατρόν” του οποίου ολόκληρη η οικογένεια αποτελεί το πιο σκληρό καρτέλ της Αμερικανικής Ηπείρου, με αρχηγό τον αδελφό του, έφθασε στην Ελλάδα πριν από μερικές μέρες, με το πρόσχημα του τουρισμού και με απώτερο σκοπό να επιβλέψει την παράδοση του φορτίου και κυρίως να εισπράξει το ποσό των 8.000.000 ευρώ για την κόκα που πούλησε στο Καλαματιανό και το Κολομβιανό.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ο Κολομβιανός μαζί με το Καλαματιανό σύνεργο του θα “κέρδιζαν” από την λιανική πώληση της κοκαΐνης, της οποίας βέβαια το βάρος θα διπλασιάζονταν με νοθευτικές ουσίες, κάτι λιγότερο από 20.000.000 Ευρώ!!!

Η εισαγωγή της κοκαΐνης έγινε με το πρόσχημα της εισαγωγής μπανάνας από το Παναμά και μέσα στο κοντέινερ που είχαν αποθηκευτεί τα φρούτα, το Μεξικανικό καρτέλ τοποθέτησε δυο μεγάλες βαλίτσες που περιείχαν τα 230 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λιμενικό από την πρώτη στιγμή, αξιοποιώντας πληροφορία, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο κοντέινερ και τελικά με τη συνδρομή της Ασφάλειας και του ΣΔΟΕ εντόπισαν το μεγάλο φορτίο του λευκού θανάτου.

Το κοντέινερ έφθασε στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα μήνα και εκτελωνίστηκε κανονικά μέσω εταιρείας “βιτρίνα” που είχαν δημιουργήσει οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα του “λευκού θανάτου”. Όταν πια το φορτίο με την κόκα είχε παραληφθεί από τους αγοραστές του, ο Μεξικανός πήρε την εντολή από τον αδελφό του και Αρχηγό του καρτέλ να έλθει στην Ελλάδα, προκειμένου να κανονίσει την πληρωμή. Δηλαδή την είσπραξη των 8.000.000 Ευρώ.

Οι έρευνες για να φτάσουν στη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης

Εδώ κι ένα χρόνο Αμερικάνοι πράκτορες της DEA, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, το Λιμενικό Σώμα και στελέχη του ΣΔΟΕ, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των “κεφαλών” του Μεξικάνικου καρτέλ, όλα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι Αστυνομικοί “άκουγαν” τα τηλεφωνήματα που έκαναν στο Μεξικό ο Καλαματιανός και ο Κολομβιανός συνεργός του προκειμένου να κανονίσουν την αγορά και κυρίως την μεταφορά της κοκαΐνης στην χώρα μας.

Οι Αμερικάνοι πράκτορες στο μεταξύ είχαν γίνει στην κυριολεξία η σκιά των ανθρώπων που έχουν σχέση με το Μεξικανικό καρτέλ ώστε να μην χαθεί το φορτίο τις καθαρής κόκας.

Μάλιστα και όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένα μέρος της κοκαΐνης οι παραλήπτες του θα το πωλούσαν στην μαφία του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και θα εισέπρατταν μισό εκατομμύριο ευρώ για 50 κιλά καθαρής κόκας.
Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: NewsIt.gr