«Όρθιος» ο ΠΑΟΚ στην Ιταλία 1-1 με την Φιορεντίνα- Παναθηναϊκός – Αϊντχόφεν 2-3 – Αστέρας Τρίπολης – Τότεναμ 1-2

 

ΠΑΟΚ

Σε τροχιά πρόκρισης στο Europa League παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, καθώς κατάφερε να φύγει αήττητος από τη Φλωρεντία (Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 1-1) κόντρα στη Φιορεντίνα και μάλιστα αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμη και με το «διπλό» (ισοφαρίστηκε στο 88’ από εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 55’ ακυρώθηκε γκολ του Αθανασιάδη ως οφ σάιντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Πολύ όμορφο ματς έγινε στη Λεωφόρο με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες και τελική νικήτρια την PSV η οποία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά γνώρισε την καταδικαστική ήττα που τον θέτει εκτός συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός είχε απόλυτη ανάγκη τη νίκη στο ματς και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του, αλλά η PSV δεν του το επέτρεψε. Οι Ολλανδοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 10′ με τον Ντεμπάι να βγαίνει τετ α τετ με τον Στιλ αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας αντέδρασε εξαιρετικά.

Στην επόμενη φάση οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με τον Ατζαγκούν να εκμεταλλεύεται το λάθος της αντίπαλης άμυνας και με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα αφού η PSV έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού.

Τελικά κατάφερε να σκοράρει στο 27′ με τον Ντεμπάι να μην κάνει λάθος από πλεονεκτική θέση. Οι παίκτες του Κοκού συνέχισαν να απειλούν και έχασαν ευκαιρίες με τον Νάρσινγκ και τον Βίλεμς.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Μλάντεν Πέτριτς με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Αναστασίου έκανε αλλαγή πριν το 45λεπτο αφού ο Λαγός είχε κίτρινη κάρτα και αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Δώνη. Η PSV στο δεύτερο μέρος αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης ενώ ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους για αντεπιθέσεις.

Οι Ολλανδοί είχαν σημαντικές ευκαιρίες να φτάσουν στο 2-2 και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 65′ με τον Ντε Γιονγκ να πλασάρει σωστά τον Στιλ μετά την πάσα του Βίλεμς.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ατζαγκούν έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναδώσει προβάδισμα στην ομάδα του και η PSV κατάφερε στο 78′ να πάρει προβάδισμα στο ματς. Ο Βιλιάλντουμ με κεφαλιά άφησε… άγαλμα τον Στιλ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντιναμό Μόσχας νίκησε με το γκολ του Κουράνι την Εστορίλ και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 5ου ομίλου.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (44′ Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν (72′ Μπούι), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς (64′ Μπεργκ).

Αϊντχόφεν: Ζουτ, Ισιμάτ, Ρέκικ, Αρίας, Βίλεμς, Μάχερ, Βιλιάνλντουμ, Γκουαρδάδο, Ντεπάι, Ντε Γιονγκ, Νάρινγκ

Η βαθμολογία

1. Ντιναμό Μόσχας 12
2. Αϊντχόφεν 7
3. Εστορίλ 3
4. Παναθηναϊκός 1

Επόμενη αγωνιστική – 27/11

18.00 Ντιναμό Μόσχας – Παναθηναϊκός
22.05 Εστορίλ – Αϊντχόφεν

 

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Τότεναμ μπορεί να νίκησε τον Αστέρα και στην Τρίπολη όμως η ομάδα του Βεργέτη έκανε τον Ποκετίνο να… λαλήσει. Οι Αρκάδες είχαν τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, είχαν δοκάρι και τελικά ηττήθηκαν με 2-1 αλλά ακόμη ελπίζουν. Κομβικό το ματς κόντρα στη Μπεσίκτας.

Τελικά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90′ για να πετύχει ο Αστέρας ένα γκολ που άξιζε 100%. Ο Μπαράλες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπαντιμπανγκά έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 65′ ο Αστέρας είχε  δοκάρι στο σουτ του Μάσα.

40´ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ. Ο Τάουνσεντ έγινε δημιουργός και ο Κέιν με κεφαλιά έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του.

06 Nov 2014 20:36

Ο Τάουνσεντ είχε κερδίσει και το πέναλτι, από το τάκλιν του Σανκαρέ.

06 Nov 2014 20:35

36´ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ. Ο Τάουνσεντ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

06 Nov 2014 20:29

30´ Ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Μάσα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η βαθμολογία

1. Τότεναμ 8
2. Μπεσίκτας 8
3. Αστέρας Τρίπολης 4
4. Παρτίζαν 1

Επόμενη αγωνιστική –  27/11

22.05 Τότεναμ – Παρτίζαν
22.05 Αστέρας Τρίπολης – Μπεσίκτας

Πηγή:NewsIt.gr