Χρώμα, φαντασία και …καλός σκοπός στην Μεγάλη Βρετανία

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ήταν μιά φαντασμαγορική βραδιά. Γεμάτη χρώμα, λάμψη και ομορφιά! Ταφτάδες, νταντέλες και άλλα πολυτελή υφάσματα, σε κοψές δημιουργίες, ανέμιζαν με χάρη ανάμεσα στις εκατοντάδες επώνυμες Αθηναίες που προσήλθαν χθες Πέμπτη (12 Νοεμβρίου 2014) στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, για να παρακολουθήσουν την κολεξιόν Χειμώνας 2014 του οίκου  Oscar de la Renta, σε βραδυνό κοκτέιλ που οργάνωσε το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών  Καλλιπάτειρα.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου  (κέντρο) ο Μιχάλης Μαυρίκος (αριστερά) η Αλίς Δικαίου (δίπλα του) και ο Χάρης Τσιμόγιαννης (δεξιά) εν μέσω των μανεκέν του Οίκου Oscar De La Renta. Η Φωτογραφία είανι Studio  Panoutis.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου (κέντρο) ο Μιχάλης Μαυρίκος (αριστερά) η Αλίς Δικαίου (δίπλα του) και ο Χάρης Τσιμόγιαννης (δεξιά) εν μέσω των μανεκέν του Οίκου Oscar De La Renta.
Η Φωτογραφία είναι Studio Panoulis.

Ήταν, όμως, και μια βραδιά «θαυμασμού, αγάπης και τιμής», όπως τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου, κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, στην σύντομη προσφώνησή της.  Θαυμασμού για τις δημιουργίες ενός Οίκου Μόδας “που προβιβάζει διαρκώς την αισθητική και αναγάγει σε τέχνη ό,τι υπογράφει”..   Αγάπης, γιατί το έργο του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Γυναικών Καλλιπάτειρα, τους σκοπούς του οποίου ενίσχυσαν όσοι προσήλθαν,  “έχει σαν σημείο αναφοράς την αγάπη για τον συνάνθρωπο και σταθερό προσανατολισμό του, τις Αξίες που εμπνέουν την κοινωνία μας και την οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον”.   Τιμής προς τον δημιουργό και το έργο του Oscar de la Renta, που πρόσφατα σήμανε και γι αυτόν το τέλος του μύθου της ζωής.  Απήλθεν πλήρης ημερών, σπουδαίου έργου και καταξίωσης.

Ποιά καλύτερη εκδήλωση για να τιμήσεις έναν δημιουργό από την προβολή των ίδιων των δημιουργιών του!  Υπήρξε εντυπωσιακή η ανταπόκριση και η προσέλευση κυριών, μελών,  φίλων και συμπαραστατών της Καλλιπάτειρας. Ανάμεσά τους και παρουσίες που ξεχώριζαν όπως εκείνη της Γλύκατζη-Αρβελέρ, Ολυμπιονικών, αλλά και πολλών άλλων γνωστών Κυριών της Αθηναϊκής Κοινωνίας που με την παρουσία τους γοήτευσαν.

Από το καθημερινό καλό φόρεμα στην επίσημη τουαλέτα και από εκεί στο …γάμο!  Η συλλογή, όπως δήλωσε η κυρία Αλίς Δικαίου, που είχε και την καλλιτεχνική Επιμέλεια της επίδειξης, ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη και συνοδεύονταν από τα κοσμήματα της Ελένης Πετροπούλου.  Τα μανεκέν, λυγερόκορμες καλλονές, περιφέρονταν ανάμεστα στα τραπέζια επιδεικνύοντας τις δημιουργίες για το 2014 του αμερικανικού Οίκου. Μώβ, Ροζ, Λιλά, μαύρα, φούξια ιριδίζοντα πράσινα, παραμυθένιες κλασικές δημιουργίες. Κάθε ένα σύνολο εντυπωσίαζε με το στιλ και την καθαρότητα των γραμμών του. Αίσθηση προκάλεσε και η δεξιοτεχνία προσαρμογής στην «μίνι» τάση,  που αποδόθηκε με μία συγκεκαλυμμένη …αποκαλυπτικότητα σε ορισμένες φούστες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η Πρόεδρος και Εθνική πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσαι, Κατερίνα Παναγοπούλου, επεσήμανε για τον μεγάλο απώντα Oscar de la Renta πως “με την αισθητική του έδωσε μια νέα διάσταση στο χώρο της μόδας, αλλά με την ποιότητά του, το ύφος του και την ευαισθησία στην κοινωνική προσφορά βοήθησε πάρα πολύ, παγκοσμίως, το εθελοντικό Κίνημα”.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες, Mercedes-Benz Α. Ισμαήλος Α.Ε., La Prairie, dkmedical spot, κοσμήματα Eleni Petropoulou, λουλούδια Pavlos και Pure Gold Collagen.

Φωτογραφία Studio Panoulis

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και η Δήμητρα  Φιλίππου. Φωτογραφία   Studio Panoutis

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και η Δήμητρα Φιλίππου.
Φωτογραφία Studio Panoulis