Της …Νομικής έγινε στη Βουλή για τους φοιτητές

Η επέμβαση της Αστυνομίας και τα επεισόδια με τους φοιτητές στη Νομική προκάλεσαν… εκρήξεις στη Βουλή. Επεισόδιο ανάμεσα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, το Θοδωρή Δίτσα και τον προεδρεύοντα Γιώργο Καλαντζή αλλά και με τον Κώστα Μαρκόπουλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Θοδωρής Δρίτσας από το ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την Κυβέρνηση για τα πρωινά επεισόδια στο Νομική Σχολή Αθηνών. «Σήμερα είχαμε μια απίστευτη αστυνομική καταστολή έξω από τα Πανεπιστήμια. Έχουμε βαρύτατους τραυματισμούς φοιτητών, ένας μάλιστα κινδυνεύει να χάσει το μάτι του (…) Η κυβέρνηση όμως επιλέγει την επίδειξη αυταρχισμού λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου» είπε χαρακτηριστικά, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου με φωνασκίες από τα έδρανα προκάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να απαντήσει… «Πως η αστυνομική επέμβαση έγινε στη Νομική Σχολή; Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κωφεύει…» φώναζε.

Μετά τη λήξη της παρέμβασης του κ. Δρίτσα, τον λόγο ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς να της τον δώσει ο προεδρεύων, Γ. Καλαντζής, με συνέπεια να… ανάψουν τα αίματα! Το προεδρείο έκλεισε τα μικρόφωνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε τον κ. Καλαντζή για «φίμωση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν νόμοι, οι νόμοι θα εφαρμόζονται. Να το καταλάβετε είμαστε κράτος δικαίου, εάν υπάρχουν υπερβάσεις του νόμου από τις Αρχές και αυτό θα ελεγχθεί. Τελεία και παύλα» απάντησε ο Χαρ. Αθανασίου και στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος ωστόσο διακόπτονταν συνέχεια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα και Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Ηρεμήστε κ. Δρίτσα, επειδή είμαι γιατρός σας το λέω…» ξεκίνησε να λέει ο κ. Μαρκόπουλος, όμως οι φωνές συνεχίστηκαν… «Εσείς είστε με τους απέξω, εμείς με τους μέσα, τους μαθητές… Είστε με την τρομοκρατία, τις καταλήψεις, την ανομία!» αντέδρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. και καθώς οι φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ «δυνάμωναν» αποχώρησε από το βήμα, ενώ στη συνέχεια από το έδρανο του ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους… «Τι είστε, οι τρομοκράτες της αίθουσας; Εντάξει είστε οι τρομοκράτες του έξω, όχι και της αίθουσας!» είπε, ενώ χαρακτήρισε τους φοιτητές που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια «προεόρτια τρομοκρατίας».

Την αστυνομική επέμβαση κατήγγειλε και η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, σημειώνοντας πως «το δόγμα «νόμος και τάξη» στοχεύει στο χτύπημα συλλογικών δράσεων και δεν πρέπει να περάσει…».