Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς να καλέσει τον Τσίπρα για συμφωνία πακέτο!

Να καλέσει ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει τη γνώμη του για τις πολιτικές εξελίξεις και να διερευνήσει το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας για την προεδρική εκλογή, αλλά και για το θέμα του χρέους, πρότεινε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.

“Αν ο Σαμαράς ήθελε να ανακτήσει κάτι από την ανύπαρκτη πια διαπραγματευτική του δύναμη, θα έπρεπε να καλέσει τον Τσίπρα στο Μαξίμου, χθες, να τον ενημερώσει και να ζητήσει τη γνώμη του και να διερευνήσουν τη δυνατότητα συμφωνίας-πακέτο, μέσω μιας σύσκεψης υπό τον Κ. Παπούλια, και για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και για τον ακριβή χρόνο των εκλογών και για μια προσπάθεια εθνικής συνεννόησης με στόχο την απομείωση του χρέους. Δεν πρέπει η Ελλάδα να διευκολύνει τους δανειστές να αθετήσουν τη ρητή δέσμευση του Νοεμβρίου του ’12”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως “δεν υπάρχει δικαιολογία για το ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”, ενώ ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε ορισμένα μόνο από τα θέματα, σχολίασε πως “ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί κάτι τέτοιο είναι να γίνει επιτέλους αυτή η συνάντηση”, προσθέτοντας ότι και κορυφαία στελέχη της ΝΔ το ζητούν, και διερωτήθηκε: “Δηλαδή ξαφνικά, η Μπακογιάννη, ο Μιχελάκης και άλλοι που το προτείνουν έγιναν φιλο-ΣΥΡΙΖΑ;”.

Πηγή της Κουμουνδούρου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως η δήλωση του κ. Παπαδημούλη βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημόσια δηλώσει ότι μπορούν από τώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, για άμεση προσφυγή στις κάλπες και για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, αλλά οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση.