Ποινή φυλάκισης 4 ετών για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του


Ποινή φυλάκισης 4 ετών για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του

Πρώτη “καμπάνα” για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 4 ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2008.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του επέλεξαν να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη για τη δεύτερη παράβαση που αποδίδεται στον πρώην υπουργό και αφορά το έτος 2009 ενω αναμένεται βούλευμα από το συμβούλιο εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες που αντιμετωπίζουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.

Οι κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010.

Το δικαστήριο επέβαλε, επίσης, χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για τον καθένα τους.

Σημειώνεται ότι, με την ίδια απόφαση, επιδικάστηκε στο Δημόσιο το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή, αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 50.000 ευρώ.