Συλλήψεις δεκάδων μαφιόζων ξεσκεπάζουν τη δράση της Ντραγκέτα στην Ιταλία

Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε υποθέσεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομες αναθέσεις εργολαβιών και χρηματικών εκβιασμών.

Οι ειδικές δυνάμεις των Ιταλών Καραμπινιέρων συνέλαβαν σήμερα σαράντα μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, γνωστής ως «Ντράγκετα», τα οποία δρούσαν στην ιταλική συμπρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι συλλήψεις έγιναν χάρη σε παρακολουθήσεις με άκρως προηγμένα τεχνολογικά μέσα και η όλη επιχείρηση ονομάσθηκε «Insubria».

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, οι εισαγγελείς της ιταλικής συμπρωτεύουσας έχουν τώρα στα χέρια τους και βίντεο-ντοκουμέντα από ορκωμοσίες των νέων μελών της Ντράγκετα, τα οποία, κατά την όλη διαδικασία, κάνουν αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην ίδρυση του ιταλικού κράτος.

Στην ορκωμοσία αυτή αναφέρεται ότι όποιος παραβαίνει τους όρους του οργανωμένου εγκλήματος «ή πρέπει να δηλητηριάζεται ή να αυτοπυροβολείται».

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε υποθέσεις χρηματικών εκβιασμών, παράνομες αναθέσεις εργολαβιών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Fortunegreece.com