Digea: Από τις 21 Νοεμβρίου σε Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Β. Εύβοια

Μετά την Πελοπόννησο, Αττική και Βορειανατολική Ελλάδα, η ψηφιακή μετάβαση συνεχίζεται, με νέες περιοχές της χώρας μας να έχουν πρόσβαση από αύριο στο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea.

Στο τέταρτο από τα έξι συνολικά switch-off της χώρας το οποίο αποτελείται από 18 κέντρα, το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα θα αποτελέσει παρελθόν για όσους κατοικούν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Βόρειο Εύβοια, καθώς και σε τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Τα υπόλοιπα τρία κέντρα εκπομπής, ο «Χορτιάτης» και το «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη και το «Δοβρούτσι» στη Λάρισα, ήδη εκπέμπουν ψηφιακά και θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος.

Η αλλαγή αφορά περίπου 2.5 εκατομμύρια πολίτες των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, όπου θα πρέπει να έχουν εξοπλιστεί με το MPEG 4 συμβατό εξοπλισμό τους.

Εκτός των καναλιών εθνικής εμβέλειας, στο μπουκέτο περιλαμβάνονται και περιφερειακά κανάλια με υψηλής ποιότητας εικόνα και ήχο χωρίς χιόνια, με τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG) να είναι πάντα διαθέσιμος.

Ακολουθεί ο πίνακας συχνοτήτων ανά κέντρο εκπομπής

Δημοσιευμένη Εικόνα

insomnia.gr