Αναζητείται από την Αστυνομία ο “μακελάρης” του Πειραιά

Πειραιάς
Έντεκα τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο από άγνωστο άτομο με πυροβόλο όπλο, πιθανότατα «καλάσνικοφ».
Ήταν τέσσερις και τέταρτο και το γνωστό μεζεδοπωλείο “ Έτσι απλά” στην ακτή Ιαβέρη ήταν γεμάτο από κόσμο. Χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό μέσα στη νύχτα ο άγνωστος στάθηκε έξω από το κατάστημα όπλησε το καλάσνικοφ, το σήκωσε και έριξε προς τη τζαμαρία.Σύμφωνα με το In.gr, οι τέσσερις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και οι υπόλοιποι επτά στο νοσοκομείο Αττικόν.Ο δράστης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έφθασε στο κλαμπ με κάποιο όχημα και, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περίοικους.Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί.Από την Αστυνομία εξετάζεται μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο δράστης φώναξε «σήμερα θα πεθάνετε» ή «τώρα θα χυθεί αίμα». Επίσης εξετάζεται άλλη μαρτυρία, όπως αναφέρεται στο NewsIt.gr, ο δράστης λίγο πριν σηκώσει το καλάσνικοφ και προκαλέσει τον πανικό ήταν με μια γυναίκα μέσα στο μεζεδοπωλείο και διασκέδαζε. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φωτογραφήθηκε από τον φωτογράφο του καταστήματος και πως ήδη οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους αντίγραφο των φωτογραφιών και τον αναζητούν.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να σχετίζεται η επίθεση με άλλη πρόσφατη στο Μεταξουργείο, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας εντός του καταστήματος.

Να σημειωθεί ότι το σημείο της επίθεσης είναι από τα γνωστότερα “στέκια” της νυχτερινής ζωής της πόλης, και συγκεντρώνονται πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς η περιοχή διαθέτει από καφέ-μπαρ, μεζοδοπωλεία, κλαμπ, ψαροταβέρνες μέχρι και καφενεία! Είναι, όμως και τόπος όπου πολλοί οικογενειάρχες πηγαίνουν με τα παιδιά τους  κυρίως τις Κυριακές και τις αργίες, για να πιούν καφέ ή να φάνε ενώ σε απόσταση “αναπτνοής” βρίσκεται ο Ναυτικός Όμιλος Πειραιά…