Σε απεργιακό κλοιό- Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε γενική πανεργατική 24ωρη απεργία, την 32η από το 2010, προχωρούν την Πέμπτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει για τις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει την ίδια ώρα τοΠΑΜΕ.

Θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ζητώντας αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, αποκατάσταση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου του δημόσιου τομέα, την άμεση αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων του δημοσίου και του ΕΟΠΥΥ προς τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα.

Δεν θα απεργήσουν φαρμακοποιοί και οδοντίατροι.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ’ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Συγκεκριμένα:

  • Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ. έως τις 21.00. Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Μετρό και ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00. Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 4.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Οι συρμοί του Μετρό θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό.
  • Τραμ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ έως τις 17.00.Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 17.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Τρένα ΟΣΕ και ο Προαστικός: Θα ακινητοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Δεμένα τα πλοία

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία. Η απεργία των ναυτικών θα αρχίσει στις 12.01 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Ακυρώσεις πτήσεων

Σε ακυρώσεις 97 πτήσεων εσωτερικού και 65 πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου προχωρά ηAEGEAN λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επιπλέον, αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων του δικτύου εξωτερικού καθώς και σε 6 σκέλη πτήσεων του εσωτερικού της δικτύου.

Παράλληλα η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει όλες τις πτήσεις του δικτύου της (34).

Nooz.