Σαμαράς: Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ

Αθήνα

Μήνυμα στην τρόικα στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα τονίζει ότι η Ελλάδα έκανε και θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει και ως εκ τούτου οι δανειστές δεν πρέπει να εγείρουν παράλογες απαιτήσεις.

Ειδικότερα, σε άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς σημειώνει:

«Όταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι τάχα ‘δεν κάνουμε αρκετά. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά το πιο σημαντικό μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι η πολιτική σταθερότητα».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται τη στιγμή που η τρόικα επιμένει στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων για το Ασφαλιστικό, αυξήσεις στο ΦΠΑ και περικοπές σε συντάξεις.

Αναλυτικότερα,

Ο πρωθυπουργός απαντά στην τρόικα ότι η Ελλάδα έκανε και θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει και ως εκ τούτου οι δανειστές δεν πρέπει να εγείρουν παράλογες απαιτήσεις.

“Η πολιτική συμφωνία για την “επόμενη μέρα” μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στο Δεκέμβριο”, διαμηνύει ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζoντας την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα “σκληρή και συνολική”.

“Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι τάχα “δεν κάνουμε αρκετά”… Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις”, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται και στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια, οριστικά, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στους δύο – τρεις επόμενους μήνες! Γιατί αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό θα σημάνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία”.

Όσον αφορά στις πρόωρες εκλογές που ζητά η αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός απαντά: “Η αντιπολίτευση μπορεί να έχει όποια αντίρρηση θέλει για την πολιτική μας. Δικαίωμά τους. Κανείς δεν τους ζητά να αλλάξουν άποψη σε οτιδήποτε. Αλλά δεν μπορούν να σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, οδηγώντας σε αστάθεια τώρα που πάμε να βγούμε από την κρίση οριστικά”.

“Αν θέλουν να συνεννοηθούμε πώς θα βγάλουμε όλοι μαζί Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε η εθνική συνεννόηση είναι εφικτή και εγώ τη θέλω πρώτος”, προσθέτει.